1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bozkuş, öğretmenlerle bir araya geldi
Bozkuş, öğretmenlerle bir araya geldi

Bozkuş, öğretmenlerle bir araya geldi

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kars’ta görev yapan öğretmelerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

A+A-

Öğretmenevi’ndeki yemeğe Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, eşi Nurhayat Bozkuş, Vali Vekili Murat Demirci, Vali Yardımcısı Karahan Daşdan, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, KAÜ Rektör Yardımcısı Prof .Dr. Mithat Şahin, Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenmeler ve bazı daire amirleri katıldı.

Yemek öncesi Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak Başkan Bozkuş’a öğretmen adına teşekkür plaketi verdi.

BUDAK: “ÇOCUKLARINIZI KENDİ ZAMANINIZA YETİŞTİRMEYİN. UNUTMAYIN Kİ ONLAR BAŞKA BİR ZAMAN İÇİN YARATILMIŞLARDIR”

Kars Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ise, “Sayın Belediye Başkanımızın öğretmenler günü de incelikten dolayı teşekkür ederek, öğretmenlik toplumun her kesimiyle iç içe olan, hayatımızın bir parçası olan bir meslektir.” dedi.

Bütün mesleklerin kutsal olduğunu belirten Budak, “Ama hammaddesi insan olan özünde insan eğitmek olan meslek denilince aklımıza öğretmenlik gelir. Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın her tarafında toplumun en fedakar ve en saygıdeğer insanları öğretmenlerdir’ demiştir. Öğretmen ve eğitimden mahrum olan toplumlar millet olma vasfını kazanamamış toplumlardır. Onlar sadece halk yığınlarıdır. Bizler tarihimizde öğretmenlere çok önem vermiş bir milletin çocuklarıyız. İstanbul’u fetheden Fatih’in elini öpmeye giden gidenlere hocası Ak Şemsettin’i göstererek ‘O’nun elini öpün’ demiştir. Mısır seferinden dönen Yavuz Sultan Selim Zembili Ali Efendi’nin atının ayaklarının çamuru kaftanına değmesi karşısında ‘o çamurlar benim kaftanımın süsüdür’ diyerek öğretmene ve eğiticiye verdiği önemi ortaya koymuştur. Hz. Ali diyor ki ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum ve Çocuklarınızı kendi zamanınıza yetiştirmeyin. Unutmayın ki onlar başka bir zaman için yaratılmışlardır.’ Mehmet Akif ise eğitime verdiği önemi şu şekilde ifade etmiştir. “Felaketimizin başı hiç şüphe yok ki cehaletimizdir. Bu derde çare bulunmaz ne de olma mektepsiz.” Yani bizim başımıza gelen bütün felaketlerin temelinde cehalet yatmaktadır. Bu cehaleti gidermenin tek yolu da eğitimdir.” diye konuştu. 

BOZKUŞ: TOPLUMLARIN GELİŞMİŞLİKLER TÜKETTİKLERİ ENERJİYLE ÖLÇÜLÜR

Başkan Bozkuş ise şunları söyledi:

“Enerjinin üretilmesinden, dağıtılmasından ve yeni enerji kaynakların ortaya çıkmasında yetişmiş insan unsurunun büyük bir önemi vardır. Çünkü ülkelerin kalkınması ve gelişmesi ancak eğitimle ve yetişmiş insan unsuruyla oluyor. Saygıdeğer öğretmenlerimizi bu nedenle toplumun her noktasında, kamunun her kesiminde ayrıca özel sektörün her kesiminde kendinizle övünebileceğiniz ve kendinizi en onurlu şekilde ifade edeceğiniz emekleriniz vardır. Başta siz kendiniz olmak üzer biz yöneticilerde sizlerin birer eserleriyiz. Benim öğretmenim halen köyümüzde yaşıyor. Zaman zaman karşılaştığımda onun yüzünde o mutlu ifadeyi görebiliyorum. Ben inanıyorum ki zinden cadde de sokakta toplumun her kesiminde mutlu olabileceğiniz kendinizle gurur duyabileceğiniz birçok yetiştirdiğiniz insanlarla karşılaşıyorsunuzdur. Bu nedenle öğretmenlerimiz yılda sadece bir gün değil yılın 365 günü anılması gerekir. Çünkü ülkelerin gelişmişliği kalkınması eğitimden geçiyor. Bu nedenle bizim isteğimiz olarak özellikle siyasiler olarak, hükümetler olarak öğretmenlerimizin özlük haklarının iyi bir noktada olması gerekir. Ayrıca maaşlarının da yaşanılabilir bir hale getirilmesi gerekir. Bu nedenle birçok öğretmenimizde Kars ve Doğu’yu tercih etsin ki Kars’ta ülkemiz de daha hızlı gelişsin.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.