1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Bozulan yollar yapılacak"
Bozulan yollar yapılacak

"Bozulan yollar yapılacak"

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kentin ana arterlerindeki bozuk yollarla ilgili yaptığı açıklamada, 2012 yılında bu görüntülerin artık yaşanmayacağını söyledi.

A+A-

Karların erimeye başlamasıyla asfaltın bozulması, oluşan çukurların sürücülere zor anlar yaşattığının hatırlatılması üzerine Başkan Bozkuş, “Biz bu yıl yeni bir asfalt makinesi ve beton parke taş makinesi aldık. Bu makine ile saatte 120 ton asfalt üretmiş olacağız. Bu yıl başlamak üzere yaklaşık 60 bin ton asfalt yapacağız. Faik Bey, Halit Paşa, Cumhuriyet, İnönü, Atatürk ve Kazım Paşa caddeleri yapacağız. Eğer zaman kalırsa da diğer caddelerdeki bakım ve onarım çalışmalarına da devam edeceğiz. Yukarıda saydığım caddelerde, Rotriks ve sıcak asfalt yapacağız. Bunlar alt tabaka, binder tabakası ve üst tabakadır. Bunların ortalama yüksekliği 15 ile 20 santim arasındadır. Biz bu caddelerde en az 6 santim ve mevcut kodu aşağı indirdikten sonra yapacağız. Yine bunu bir ekip vasıtasıyla topograflarını çekip, Fen İşlerleriyle çalışma yapıp arkasından silindiri göndereceğiz. Bunu da ekibe yaptıracağız.” dedi.

Bozkuş, asfalt yapıldıktan sonra vatandaşın kendi kafasına göre su patlağı veya başka durumlarda kazı yapıp yapamayacaklarının sorulması üzerine ise, “Hayır, çünkü o caddelerimizin bir kısmında Telekom ve TEDAŞ ile ilgili eksiklikler var. Kendilerine yazılarımızı yeniden yazdık. Bazı caddelerde dikey olarak bağlantı geçişleri yapılacaktır. Biz kazdığımız da muhakkak onların bir an önce bitmesini söyledik. Mevcut kaldırımların üzerinde bazalt taşıyla yapılmış, onlar üzerinde eğer sıkıntılar yoksa bakımını yapacağız. Asfalt tamamlandıktan sonra özellikle teknik işlerimizde kaldırımların mevcut durumlarının iyileştirilmesiyle ilgili proje bazında çalışmalar devam ediyor. Biz bazı caddelerde daraltmaya gideceğiz. Bunun içerisinde TEDAŞ’ın aydınlatma direkleri ve dikilen ağaçlar da dahil olmak üzere onları da ıslah edeceğiz.” diye konuştu.

Bozkuş, buz tutan kaldırımlarda esnafın kesici ve kırıcı aletlerle buzu kırmasından doğan olumsuzluklarla ilgili de, “Bununla ilgili kaldırım temizleme makineleri var. Biz bundan sonra kaldırımları gerek süpürmesini gerekse kar temizlemesini bununla düşünüyoruz. Belediye tek başına değil de halkla birlikte ele verirse bu sorunlar çözülür. Biz bugüne kadar detaylarla hiç ilgilenmedik. Çünkü ana sorunlardı onlara yönelik olan çalışmalarımızı tamamladık. Bunlar, suydu, kanalizasyondu, asfaltların yapılması, belediye binasının yapılaması, TOKİ’nin devreye girmesi, hayvan pazarının dışarıya çıkması ve sonuç itibarıyla da mezarlık projesinin hayata geçmesi. Bunlar Kars’ın 250 yılına yönelik büyük projelerdir.” şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.