1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bursa’da KAI güç birliği
Bursa’da KAI güç birliği

Bursa’da KAI güç birliği

Bursa’daki KAI’lı işadamları ve bürokratlar güç birliği için bir araya geldiler...

A+A-

Bursa KAI Federasyonu Bursa Atatürk Kültür Parkı Altın Ceylan Havuz Başında yemekli ve müzikli toplantı düzenleyerek, Bursa’daki Kars-Ardahan ve Iğdırlı iş adamlarını, bürokratlarını ve siyasilerini bir araya getirdi.

Geceye Bursa’da yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdırlı birçok işadamı, bürokrat ve siyasiler katıldı. Hoş sohbet ortamında yemeklerin yendiği ve canlı yöresel müziğin eşliğinde KAI Federasyonu Başkanı Recep Çohan konuşmasında: “Buraya katılan tüm davetlileri saygıyla karşılıyor, hepinize hoş geldiniz diyerek selamlıyorum. Bugün çok hassas bir dönemden geçmekteyiz, her gün olayların yaşandığı, şehitlerin verildiği bir ortamda yaşamaktayız. Bu tür olayların yaşandığı ortamlarda bizim gibi sivil toplum örgütlerine bir çok iş düşmektedir. Barışın ve huzurun sağlanmasında bizlerin çok büyük katkısı olmalıdır. Gelecek nesillere daha yaşanılır bir çevre, huzurlu bir ortam, demokratik ve özgür bir ülke bırakmak için biz sivil toplum örgütleri katkı koymalı ve bu bağlamda vizyonumuz ve misyonumuz olmalıdır. Hep beraber bunları yapacağımıza inanıyorum. Huzurlu bir ortam için eğitim ve yatırım şarttır buda kalkınmayı sağlar. Kalkınmak için de memleketimizin her noktasına eşit yatırım yapılmalıdır. Hayvancılık, süt ürünleri, halıcılık ve eğitim alanlarında ki gibi yatırımlar için bir araya gelmeliyiz. Burada siz işadamları, bürokratlarımız ve siyasilerimize çok iş düşmektedir. Sizleri oralara yatırım yapmaya davet ediyorum. Benim hemşehrilerim memleketlerine uzun yolculuklar sonucu değil kısa hava yolu yolculuğu ile uçuş yapmalı. Direkt uçuşlar işadamlarımızın o bölgeye ulaşmasını rahatlatacak ve işlerini kolaylaştıracaktır. Bizler dernekler olarak siyasi hemşerilerimizi parti gözetmeksizin destekledik ve bir hemşerimizi Sayın Kemal Ekinci’yi meclise gönderdik. Burada da hangi partide olurlarsa olsun siyasi görevi olan ve seçilen tüm hemşehrilerimizin arkasındayız. Seçilen hemşerilerimiz derneklerle federasyonumuzla bağlarını asla koparmamalıdırlar. Dayanışmamızı kalıcı kılacak ve güç olmamızı sağlayacak birlikteliğimiz, ancak Federasyonumuzun güçlü olmasından geçer. Bu da federasyonumuza üye olmayan derneklerimizin üye olmasıyla sağlanacaktır. Herkesi davet ediyorum. Birlikten güç doğar. Gelin hep beraber el ele omuz omuza birlikte yürüyelim.” dedi.

Gecede; Federasyon kurucusu İşadamı Dursun Karakoç; “200 bin KAI’lı bir aradayız ama bir tek insanımızı meclise gönderebildik. Federasyonumuzun güçlenmesi gerekiyor, her şey konuşmayla olmaz, icraat olmalıdır.”diye konuştu.

Federasyon eski başkanı Cemalettin Yılmaz da, “Her ne kadar resmi görevimiz yoksa da Federasyonumuzun yanındayım, daha da ileri götüreceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Azerbaycan Kültür Dernek Başkanı Handan Askeran ise,; “Hemşehrilerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu birliktelik bizleri daha da güçlü kılacaktır.” dedi.

Bursa Daire Başkanı Bahattin Kuşoğlu, “Birlik ve beraberlik bizim için önemlidir. Bu birliktelik hem Bursa’ya hem de memleketimize fayda getirecektir. Çünkü 2003’te Kars ve Bursa Büyükşehir arasında kardeşlik protokolü imzalanmıştır bunu canlı tutmamız gerekiyor.” İfadesini kullandı.

Geceye işadamları ve bürokratların yanısıra Nilüfer AK Parti İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, Bursa İl Genel Meclisi Grup Sözcüsü Sebahattin Sesli, eski Anadolu Ajansından ve Kent Gazetesi köşe yazarı Gazeteci yazar Eşref Uzundere ve Siyasal Birikim Gazetesi ve KHA Bursa temsilcisi K. Ali Ergül katıldı.

Gece müzik eşliğinde halayların çekilmesi ve yöresel oyunların oynanmasıyla son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.