1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bursa’daki Karslılar Gecede Buluştu
Bursa’daki Karslılar Gecede Buluştu

Bursa’daki Karslılar Gecede Buluştu

Bursa’daki Karslılar Kurtuluş Gecesinde buluştular...

A+A-

Hakkari’deki son saldırıda 24 askerin şehit olması ve Van depremi nedeniyle ertelenen ve daha önce yapılması planlanan Kars’ın 91. Kurtuluş yıldönümü gecesi Bursa’da kutlandı.

Bursa KAI Federasyonu tarafından hazırlanan ve tertiplenen geceye Bursa milletvekillerinden Kemal Ekinci(CHP), Bedrettin Yıldırım (AK Parti), Hüseyin Şahin (AK Parti), Mustafa Öztürk (AK Parti), AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ve yönetim ekibi, Gemlik Belediye Başkanı ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Nilüfer AK Parti İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas, birçok faaliyete imza atan ve Federasyonu en çok destekleyen Gemlik ilçe KAI Federasyonu Başkanı ve yönetim kurulu, Iğdır Derneği başkanı Kurban Güneş, Azerbaycan Dernek Başkanı Handan Askeran, Federasyonun eski başkanları, Dursun Karakoç, Bahattin Kuşoğlu, Cemalettin Yılmaz, Kağızman Göldalı Dernekleri ve başkanları ekipleriyle geceye renk katanlar arasındaydılar.

Birçok davetlinin katıldığı gecede Kars’ı tanıtan sine vizyon gösterisi sunumu yapıldı. Gecenin açılış konuşmasında Federasyon başkanı Recep Çohan, “Hatırlayacağınız gibi bu etkinliğimizi daha önce yapacaktık. Fakat Hakkari’deki terörist saldırıda şehit olan askerlerimiz ve Van depreminde ölen vatandaşlarımız için törenimizi erteledik. Buradan bir kez daha tekrar ediyorum. Terörü kınıyor şehitlerimizi ve depremde ölenlerimizi rahmetle anıyoruz. Kars, tarih boyunca Anadolu’nun üzerinden Kafkaslara ve Orta Asya’ya açılan kapısı olmuş ve bu stratejik önem Kars’ın tarihini de belirlemiştir. Kars’ın zengin ve renkli bir kültürü vardır. Aşıklık geleneği ile birçok aşık yetiştirmiştir. Bizler herhangi bir sebepten dolayı Bursa’ya göç ederek yerleşmiş durumdayız. Sayımız KAI’lı olarak 200 bini bulmaktadır. Bizler bu sayıya ve güce sahip olaraktan doğduğumuz yerde yaşamıyoruz ama doyduğumuz ve yaşadığımız bu kenti de kendi toprağımız kabul ederek hizmet etmek için her şeyi yapmak zorundayız. Bursa’ya değer kazandırmak asli görevimiz olmalıdır. Federasyonumuzun amacı Kars-Ardahan-Iğdır’ın tarihsel doğal konumunu, kültürel ve sanatsal yönünü, turistik değerlerini, gelenek ve göreneklerini, aşıklık kültürünü ve folklorunu yaşatmak, öz değerlerine sahip çıkmak, seminerler ve kurslar düzenlemek, burslar vermek öğretici ve geliştirici çalışmalar yapmaktır. Bursa’da bulunan hemşehri varlığımızı ve potansiyelimizi siyasette de göstermek temel amaçlarımızdan olmalıdır. Sözlerimi burada tamamlarken Yönetim Kuruluma teşekkür ediyor, bu akşam hep birlikte olduğumuz için büyük mutluluk duyduğumu belirterek hepinize hoş geldin diyerek, sevgilerimi ve saygılarımı sunarım.” dedi.

Karslı CHP Bursa milletvekili Kemal Ekinci de, “Bizi torbadan çekmediler. Biz yaptığımız ve yapacağımız hizmetler sonucunda buradayız. Hangi siyasetçi kimden olursa olsun herkesi kutluyorum. Toprağın kovduğu insanlar olarak, doğduğumuz yere ne kadar bağlı isek, doyduğumuz yere de bağlıyız. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan hizmete devam edeceğim. Bir dost olarak her birinizle ayrı ayrı dayanışma içinde olacağım.” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım ise, “Federasyona omuz verenlere teşekkür ediyor. Serhat şehri Kars’ın kurtuluşunu kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Yöresel folklor gösterileri ve yöresel sanatçı Nesrin Güneş’in türküleriyle renklenen gece, Kurtuluş pastasının kesimiyle son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.