Büyük eksiklik giderildi…
Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Kars’ta başlıyor…
Kars’ta, Kars İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi tarafından Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) düzenlenecek. Alkollü araç kullanımı nedeniyle sürücü belgelerine el konan sürücülerin, katılmaları zorunlu olan SÜDGE programının başvuruları başladı.
Ehliyetleri Emniyet Müdürlüğü’nce geri alınan sürücülerin, sürücü belgelerinin geri alındığı tarihten itibaren 12 ay içinde ilgili birime müracaatlarının zorunlu olduğunu bildiren Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, SÜDGE programı hakkında şu bilgileri verdi:
“2 kez alkollü olarak araç kullanmaktan dolayı hakkında işlem yapılan ve sürücü belgelerine el konan sürücülerin, ehliyetlerini geri alabilmeleri için SÜDGE programına katılmaları ve eğitimi başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Bir psikiyatri uzmanı, bir psikolog, bir pratisyen hekim ve bir polis memuru trafik eğitimcisi tarafından verilecek eğitimin başvuruları, müdürlüğümüz Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi tarafından 27 Aralık tarihi itibariyle kabul edilmeye başlandı.”
Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Sevinç, başvuru için gerekli belgeleri şöyle sıraladı:
“Sürücülerin, ilk olarak, eğitim programına katılma isteğini belirten dilekçe ile ilgili birime başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru sonrasında eğitim sırası gelenler, sürücü belgesi geri alma tutanağı, nüfus cüzdanı örneği, 4 adet fotoğraf ve 2011 yılı için 400 TL yatırdığını gösterir makbuzu getirerek eğitim programına katılabilmektedir. Yapılan müracaatlar sonrasında, eğitim programının açılma tarihleri, başvuru yapan sürücü sayısına göre müdürlüğümüz tarafından belirlenecek ve yazılı olarak ilan edilecektir.”
Kars’ta yaşayan sürücülerin eğitimde öncelikli olacağını, kontenjan kaldığı takdirde çevre illerden de sürücülerin kabul edileceğini belirten Kars İl Sağlık Müdürü, “SÜDGE programı, alkollü iken araç kullanımına ilişkin bilgi, tutum ve davranışların değiştirilmesi ve alkollü araç kullanmama yaklaşımının sağlanması amacıyla düzenlenmektedir. Eğitim programı öncesinde katılımcılar; psikolojik, fiziksel ve psikiyatrik muayene ve testlere tabi tutulacak ve bu muayene sonucunda eğitime alınacaktır.” şeklinde konuştu.
Dr. Fahri Sevinç, “Katılımcıların kimlik ve kişilik bilgilerinin gizli tutulacağı eğitim programı, haftada bir gün 6 saat olmak üzere toplamda bir ay sürecektir. Ayrıca eğitime katılacak sürücü sayısı bir eğitim seansı için en fazla 12 kişi olacaktır.” diyerek şu uyarıda bulundu:
“Eğitim programına sürücüler tarafından kesintisiz devam edilmesi şarttır. Herhangi bir sebeple devamsızlık yapıldığı takdirde, sürücünün eğitimi geçersiz sayılacak ve bir sonraki eğitim programına devam ettirilecektir.”
Sürücülerin, eğitimi ciddi anlamda önemsemeleri ve alkollü araç kullanımının zararları konusunda farkındalığa varmaları gerektiğini kaydeden Dr. Sevinç, sözlerine şöyle son verdi:
“Değerlendirmede, sürücünün derslere aktif katılımı, derslerdeki tutum ve davranışları, verilen çalışmaları yerine getirmeleri, yazılı sınav puanı ve eğitimcilerin sürücüler hakkındaki görüşleri dikkate alınacaktır. Tüm bu kriterler göz önünde bulundurulduğunda, eğitimciler tarafından başarılı bulunan sürücülere, ilk 3 ay içinde izleme-değerlendirme görüşmesi için gün verilecektir. İzleme-değerlendirme bölümü tamamlanmadan eğitim tamamlanmış sayılmayacaktır. Eğitimde başarısız bulunan sürücüler yeniden eğitime alınacaktır. Başarılı görülenlere ise, SÜDGE Belgesi verilecektir. Sürücüler, ehliyetlerini bu belge ile geri almaya hak kazanabilirler.”
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.