1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Buz tehlikesi...
Buz tehlikesi...

Buz tehlikesi...

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk havayla birlikte binaların çatı katlarında oluşan buz sarkıkları vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

A+A-

Kars’ta da apartman ve işyerlerinin çatılarından sarkan yaklaşık 2 metre uzunluğundaki sarkıklarının oluşturabileceği tehlikelere karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

Sarkıkların yoldan geçenlerin üstüne düşmesi halinde ağır yaralanmaların hatta ölümlerin bile olabileceğini belirten yetkililer, bunun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladılar.

 Apartman ve işyeri sahiplerinin de Belediye İtfaiye Müdürlüğü ile irtibata geçip buzların kontrollü şekilde kırılması gerektiğini de vurgulayan yetkililer vatandaşların da tehlike arz eden bölgelerden geçen dikkatli olmalarını hatta ilgilileri arayarak ihbar etmelerini istediler.

Tehlike arz eden sarkıkların bulunduğu bazı binaların altında vatandaşların şerit çekerek buz tehlikesine dikkat çektiklerinin de görüldüğü Kars’ta bazı esnaflarda kaldırımdan geçen vatandaşları uyarıyorlar.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.