1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çapan :"Kars'tan Aday Değilim"
Çapan :Karstan Aday Değilim

Çapan :"Kars'tan Aday Değilim"

Esenyurt kurucu eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, yerel seçimler öncesi memleketi Kars ve Ardahan çalışmalar yapmak üzere Kars’a geldi.

A+A-

Çapan ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Başkanlığını ziyaret etti. Çapan’ı burada CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, CHP’li Susuz ilçesi Belediye Başkanı Ali Yeğin ve partililer karşıladı.

Kars ve Ardahan’a geliş amacının yerel seçimler öncesi Kars, Ardahan ve içlerinde CHP teşkilatları ile birlikte çalışmalar yapacaklarını belirten Çapan, bir gazetecinin, “Ergenekon davası sonuçlandı ve azda olsa ceza almanıza rağmen devletten alacaklısısınız? Karar hakkında neler söyleyeceksiniz” şeklinde ki sorusuna “Çakma Ergenekoncu olduğum ortaya çıktı” dedi.

EVİMDE MERMİ BULUNDUĞU İÇİN CEZA ALDIM

Ergenekon Davasının başladığı sıralarda, evinde bir emniyet müdürü arkadaşının beylik silahına ait bir kutu mermiyi unutması ve evinde yapılan arama soncunda bu mermilerin bulunması üzerine ceza aldığını da belirten Çapan: “Ben davanın sürdüğü sırada uzun süre hapis yattım. Bunun nedeni de evimde bir kutu mermi bulunduğu için bana ceza verdiler. Bu mermileri de ateşli mühimmat olarak kabul etmişlerdi. Bu mermiler ise bir emniyet müdürü arkadaşıma aitti ve kapalı kutu içerisinde evimde unutmuştu. Bende evimde mermi olduğunu bile anlamamıştım. Daha sonra yapılan incelemede de mermiler üzerinde emniyet müdürü arkadaşımın parmak izleri çıkmıştı. Buna rağmen ceza verdiler.”dedi. 

KARSLILARIN BANA SUİKAST YAPACAĞI BİLDİRİLDİ

Emniyet birimleri tarafından Karslıların kendisine suikast yapacaklarının bildirilmesi üzerinde koruma talebinin reddedildiğini de açıklayan Çapan, “Ergenekon davasından birkaç ay önce memleketim Kars’ta bana suikast yapılacak diye bir gece yarısı bildirimde bulundular. Bunun üzerine koruma istedim ve bana koruma vermediler. ‘Kendin tedbir al’ dediler. Bunun için silah ruhsatı almak istedim. Çete davasından yargılandığım için ise silah ruhsatı vermediler.”dedi. 

BUNDAN SONRA AKTİF SİYASET YAPACAK

Bundan sonra daha aktif bir siyaset yapmak istediğini de belirten Çapan, bu ziyareti sırasında Kars ve Ardahan’ın içlerini ve CHP örgütlerini dolaşarak çalışmalar yapacağını ve yerel seçimler için adayalar bulacağını ve isimler önereceğini de söyledi.

KARS’TAN VAZGEÇECEK HALİMİZ YOK

Kars’tan vazgeçmeyeceklerini de belirten Çapan, “Cumhuriyetin ateşi Kars’tan yanmaya başladı. Seçimleri alarak Cumhuriyete yine Kars’tan kan vereceğiz. İktidarı da artık buradan yürüteceğiz ve bu yerel seçimlerde Kars ve Ardahan’ı da alacağız. Bu arada İstanbul’dan da Kars ve Ardahan’ı besleyeceğiz. Ben de Karslıyım. Üzerimize ne düşse onu yapacağız.”dedi.

NE ESENYURT NE DE KARS’TAN ADAY DEĞİLİM

Çapan Durmuş’un Kars veya Esenyurt’tan belediye başkanı adayı olacağı şeklinde ki sorusuna ise “Ne Kars’tan ne de Esenyurt’tan belediye başkanlıkları için aday değilim ve olamayacağım gibi adaylık başvurusunda da bulunmadım. Kars ve Ardahan ilçelerinde ki CHP adaylarına tam destek vereceğizim. Kaç yere aday olabilirim ki? Netleştirdiğimiz adayların isimlerini de kısa süre sonra açıklayacağız. Tabiî ki aday isimler konunsun da da tekliflerimiz de olacak. Adaylar da bulacağız.” Şeklinde cevap verdi.

AK PARTİ BİZİ ÇÖZÜM SÜRECİ TARTIŞMALARINA KATMAK İSTEMİYOR

AK Partinin CHP’yi çözüm süreci tartışmalarına katmak istemediğini de dile getiren Çapan daha sonra partililere yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Bizler muhalefetiz ve azız. Ama çözün de nasıl çözerseniz çözün diye Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu “Gerekirse ben genel başkanlığı bile bırakırım, bunun bir önemi yok, yeter ki kan akmasın” dedi. Ama bu kimseleri kesmiyor ve yaramıyor. Milliyetçi Kürt arkadaşları da bu kesmiyor. AKP’ye de yaramıyor. Biz bu konuda samimiyiz. Bende 30 yıldan beri bu çalışmanın içerisinde olan birisiyim. Bizim Kürlerle ayrı gayrımız olmazdı. Ne zaman ayrıldık ki ne zaman birleşelim. Sonuna kadar birlikte yaşamayı, Kürtlerin kimliğini tanımayı, eğitim haklarını, kültürlerini geliştirmeyi, başından beri bu değerleri savuna gelmişiz. Gençliğimde de neyi savunduğumu her kes çok iyi biliyor ve ben halen oradayım.”

KARS’TA CHP’Lİ İLE BDP’Lİ ARASINDA FARK YOK

Kars’ta CHP’li ile BDP’li arasında birkaç santim dahi fark olmadığını da iddia eden Çapan,” Kars’ta kimsenin kimseyle sorunu yoktur. Yinede birlikte bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz, beraber halaylar çekebiliriz. Bir Kürtçe öğrenmek istiyorsa öğrensin. Bunda ne var. Zaten Kars’ta ki Kürtler Kürtçe konuşuyor. Bırakın Kürtçe okusun da yazında. Sorun kültürel haklar ve APO’nun affına gelmiştir. Biz atılacak her adımı destekliyoruz.” Diye konuştu.

BAYKAL’I DA ELEŞTİRDİ

CHP Eski Lideri Deniz Baykal’ı da eleştiren Çapan, “CHP içerisinde de çeşitli tipler var. Baykal’ın getirip sapladığı ve henüz temizleyemediğimiz şeyler var.” Dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.