1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Celal Aras Anadolu Lisesi Açıldı
Celal Aras Anadolu Lisesi Açıldı

Celal Aras Anadolu Lisesi Açıldı

Karslı işadamı Celal Aras'ın ölümünün 3. yıldönümünde kendi adını taşıyan Anadolu Lisesi törenle açıldı.

A+A-

Aras Holding'in kurucusu merhum iş adamı Celal Aras'ın ölümünün 3. yıldönümünde, adını taşıyan Anadolu Lisesinin açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'n eşi Emine Erdoğan tarafından yapıldı. 

Celal Aras'ın ölümünün 3. yıldönümünde kendi adını taşıyan anadolu lisesi törenle açıldı. Törene Emine Erdoğan'ın yanı sıra, Celal Aras'ın eşi Meral, annesi İzzet, kızı ve Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Milletvekili Güldal Akşit, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nını okunmasıyla başlayan tören, Celal Aras'ın hayat hikayesinin anlatıldığı belgeselin gösterimi ile devam etti. Törende konuşan Emine Erdoğan, insanlık tarihinin her zaman arkasında iz bırakanları yazdığını belirtti. Erdoğan, "Aynı şehitler gibi arkasında eser bırakanlar da hayır defteri kapanmayacaktır" diye konuştu. 

Türkiye'nin her alanda on yılların ihmalini telafi etmek için yoğun gayret sarf ettiğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin büyük bir kalkınma mücadelesi verdiğini kaydetti. Ekonomide, dış ve iç politikada milletçe büyük hedeflere ulaşmak için azim ve gayretle çalışıldığını vurgulayan Erdoğan, "Elbette her alanda yürüttüğümüz mücadele son derece önemlidir ama karanlığa, cehalete ve eğitimsizliğe yönelik mücadelenin hepsinden daha önemli olduğunu, geleceğimizi her şeyden daha ilgilendirdiğini biliyoruz" dedi. Kendi nesillerinin eğitim imkanlarına ulaşma noktasında büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Emine Erdoğan, "Nice kardeşlerimiz, arkadaşlarımız mum ışığında, gaz lambasında, hatta sokak lambasından eve yansıyan cılız aydınlıkta okullarını bitirmek durumunda kaldılar. Üzülerek ifade etmeliyim ki; bir çok genç hanım kardeşimiz de kimi zaman töre, kimi zaman da anlamsız yasaklar ve engellemelerle eğitimden uzak kaldılar, eğitimden uzak bırakıldılar" diye konuştu. 

Türkiye'nin bugün dünle kıyaslanamayacak ölçüde imkanlara sahip olduğuna ifade eden Emine Erdoğan, 81 ilin tamamında üniversite olduğunu, üniversite sayısının da son 8 yılda iki kattan fazla artarak, 156'ya ulaştığını belirtti. İslam medeniyetinin "Kıyametin kopacağını bile anlasanız, elinizdeki fidanı mutlaka toprağa dikin" şiarını verdiğini dile getiren Erdoğan, "Bugün açılışı yapılan eğitim kurumu da böyle bir fidandır" dedi. 

Temelleri 2010 Mart ayında atılan okulda bin 500 öğrencinin eğitim görmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Celal Aras'ın kızı Evrim Aras ise, "Sahip olduğumuz fırsatlar, geçmişte sarf edilen emeklerin ürünü" diye konuştu. Dünyadaki her 4 kişiden birinin aç olduğunu, 1 milyar kişinin yeterli temiz suya ulaşamadığını ve her birkaç saniyede önlenebilir sebeplerle bebeklerin hayatını kaybettiğini dile getiren Aras, eğitime yapılan yatırımların önemine işaret etti. 

Konuşmaların ardından Celal Aras Anadolu Lisesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra Emine Erdoğan ve diğer katılımcılara Aras ailesince teşekkür plaketi verildi. Plaket töreninin ardından Emine Erdoğan ve beraberindekiler, okulda hazırlanmış temsili sınıfı gezdi. Sınıfta Kavacık İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Zeynep Çam, "Ey İstanbul" adlı şiiri okudu. Emine Erdoğan ile küçük Zeynep arasında ilginç diyaloglar da yaşandı. Zeynep Çam'a şiiri kaç günde ezberlediğini soran Emine Erdoğan, "1 günde ezberledim, Mehmet Akif'in Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiiri de 3 günde ezberlemiştim" cevabını alınca şaşkınlığını gizleyemedi. Emine Erdoğan, "Maşallah" şeklinde karşılığını verdiği Çam'a, "Kameralara dön, onlara söyle ki senin yaşındakiler de örnek alsın" dedi. 

Erdoğan, daha sonra Paşabahçe Akif İnan Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ebru sergisini gezdi. Erdoğan'a burada adının yazılı olduğu ebru tablo hediye edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.