1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP Adayları Akyaka,Arpaçay ve Susuz´da
CHP Adayları Akyaka,Arpaçay ve Susuz´da

CHP Adayları Akyaka,Arpaçay ve Susuz´da

Cumhuriyet Halk Partisi Kars milletvekili adayları Naif Alibeyoğlu, Cengiz Daşdemir, Saffet Özdemir ve CHP İl Örgütü Akyaya, Arpaçay ve Susuz ilçelerine çıkartma yaptı.

A+A-

12 Haziran Genel Seçimleri öncesi çalışmalarına aralıksız devam eden CHP adayları, yaklaşık 200 araçtan oluşan konvoyla Kars’tan ayrılarak önce Akyaka’ya ardından da Arpaçay ve Susuz’a gittiler. Yol boyunca güzergahta bulunan köyleri de gezen adaylar, vatandaşları selamlayarak 13 Haziran’dan sonra mecliste kendilerini gururla ve şerefle temsil edeceklerinin sözünü verdiler.

CHP konvoyu ilk olarak Yolboyu Köyü’nde vatandaşları selamladıktan sonra Akyaka İlçesine hareket etti. Konvoyuburada Akyaka ve Arpaçaylı partililer de karşılayınca yaklaşık 350 araçtan oluşan araç konvoyuyla CHP adaylarından Cengiz Daşdemir’in köyü olan Demirkent’e gittiler. Burada köylüler tarafından davul zurna ile karşılanan adaylar bir süre omuzlara alındılar. Adaylar Daha sonra da Akyaka’ya giderek halkı selamladılar.

BAŞKAN TURGUT TURAN RAHMETLE ANILDI

Burada Akyakalılara seslenen CHP adayları, geçtiğimiz yıl elim trafik kazasında hayatını kaybeden Merhum Belediye Başkanı Turgut Turan’ı da rahmetle anarak birer konuşma yaptılar.

İlk olarak söz alan CHP 1. sıra milletvekili adayı Naif Alibeyoğlu, yaptığı konuşmada 6 Mayıs’ın Hıdrellez günü olduğunu hatırlatarak, “bu gün 6 Mayıs Hıdrellez günüdür. Hızır Peygamber toprağın, İlyas Peygamber ise hayvancılığın bereketi için bu gün de bir araya geldiği ve baharın müjdecisi olan bir gündür. Hıdrellez hepinize kutlu olsun. Bu bölge her zaman bereketli toprakları bağrında barındıran bir yerdir. Burası her zaman Doğu’nun Çukurovası oldu. Ama son yıllarda kaderine terk edilerek yalnız ve bir başına bırakıldı.

KÜLTÜRÜNÜ UNUTAN, İHMAL EDEN MİLLETLERİN HARİTASINI BAŞKALARI ÇİZER

Her Hıdırellez gününde Aşılar Bayramı yapardık. Artık o da yok. Kültürünü unutan, ihmal eden milletlerin haritasını başkaları çizer. Bizde kültürümüzle yaşıyoruz. Konya’dan Aşıklar Bayramını Kars’a taşıdık. Ama o da unutuldu. Bunun yanında diğer uluslararası festivaller de unutuldu. Kars kaderine terk edildi. Dedik ki biz de Erzurum gibi olalım. İktidara soyunalım. Artık iktidarın imkanlarını Kars’a getirelim istedik. Kars’ta neredeyse 3. milletvekilini, İl Genel meclisinin tamamını iktidardan yana seçiyorduk. Ama gördük ki Kars için hiçbir şey olmadı ve adeta selamsız bandosuna döndü. Her taraf ihya oldu ama bu bölge her geride bırakıldı. Pancarımızı, şekerimizi kaybettik. Trenimiz de elimiz den alındı.

BİRİLERİ SEÇİLMEK İÇİN ETNİTİSİZEYİ KAŞIYOR

Her esçim döneminde olduğu gibi bazıları etnitiseciliği kaşıyarak seçilmeyi istiyor. Maalesef her dönem bizleri aldatıyorlar ve oylarımızı alıp gidiyorlar. Biz yine kaderimizle baş başa kalıyoruz. Gidiş o gidiş bir daha da onların yüzünü gören olmuyor. Bu miletvekilleri iktidar veya muhalefet olsun hep yoklar. Onun için sizlerden isteğimiz bu oyunlara bir daha gelmeyelim. Ama biz CHP ayaları olarak üçümüz de kaderine terk edilmiş bu torakların çocuğuyuz. Bunda sonra hep birlikte ele ele vererek kendi kaderimizi kendimiz birlikte tayin edeceğiz.” Dedi.

BACASI TÜTEN TEK BİR FABRİKA KALMADI

Daha sonra söz alan Cengiz Daşdemir ise “ben Akyaka’daki köyümde çobanlık bile yaptım. Bu nedenle diğer arkadaşlarım Alibeyoğlu ve Özdemir gibi bu toprakların çocuklarıyız.

Dolayısıyla biz bu bölgenin bütün sorunlarını çok iyi bir şekilde biliyoruz. Ama ne yazık ki bu güne kadar buraya gelip oylarımızı alanlar bizleri her zaman sömürdüler. Şimdi siz bizlere sahip çıkın ve biz de oraya gittiğimizde yumruğumuzu masaya kırarcasına vuralım ki sizin sesinizi de o şiddetle o kafalara yerleştirelim. Kars 12 Eylül öncesi iktidardan değil de hep muhalefetten meclise vekil göndermesiyle bilinirdi. O zaman Kars’a Et Balık Kurumu, Çimento Fabrikası, Sarıkamış Ayakkabı Fabrikası, yem fabrikası ve süt fabrikası yapıldı. Ama birileri gelip sizin oylarınızı aldıktan sonra sizler iktidardan yana olursanız iktidardan daha fazla nimet alırsınız dediler. Ancak iktidardan yana olduğumuz dönemlerden ise bunların hepsi elimizden alınarak başkalarına yok pahasına peşkeş çekildi. Yani Kars’ta bacası tüten bir fabrikamız kalmadı. Hepimiz Akyaka’da ki ofisten tahıl alıp sattık. Ama AKP Hükümeti ucuz buğday ve arpa elde etmek için bütün yem fabrikalarını ve ofisleri tek tek kapattı. İktidara geldiğimizde ilk olarak Kars’a ET Balık Kurumu açılacak. Akyaka’nın alt yapı sorunu kalmayacak. Benim Karahan Çayıma artık lağım suyu akmayacak.” diye konuştu.

AKYAKA SINIR KENTİ AMA BUNDAN FAYDALANANMIYORUZ

Son olarak söz alan Saffet Özdemir ise Akyaka’nın sınır kenti olmasına rağmen sınır ticaretinden faydalanamadığını ve bu nedenle cezalandırıldığını savunarak yaptığı konuşmada ilk önce merhum Turgut Turan’ı anarak yaptığı konuşmasında, “Akyaka’nın bende Turgut Turan Başkanımız ile özel bir yeri vardır. Başkanımızla rahmetli olmadan bir gün önce kendisiyle telefonla konuşmuştuk. Akyaka’ya mutlaka gelmelisiniz demişti. Ben aslen eğitimimden dolayı diplomatım. Uluslar arası alanda eğitimim gördüm. Bu yönde de ülkeme hizmet ettim. Sevgili Naif Alibeyoğlu ile birlikte başkan yardımcısı olarak uzun süre görev yaptım. Akyaka sınır kenti olmasına rağmen neden bundan faydalanamıyor. Turgut Başkanımızla birlikte yurt dışında da bu konuyu defalarca gündeme getirdik.”

METZAMAOR KARS İÇİN BÜYÜK BİR TEHLİKEDİR

Akyaka’nın sorunlarını görmeyenlerin gözlerinin kör olduğunu vurgulayan Özdemir, daha sonra şunları kaydetti. Sizin oylarınızla milletvekili olup ta Ankara gidenlerde adam denilebilir mi? CHP iktidara gelsin Naif ve Cengiz ağabeyim milletvekili olsun ben olmasam da önemli değil ama biz 3-0 yapacağımıza inanmıyoruz. Şu anda Ermenistan sınırındayız, bağırsak öbür taraftan duyulur. 14 kilometre ötede Dünyanın en tehlikeli santrali Metsamor vardır ve bir deprem fay hattı üzerinde bulunmaktadır. Olası bir deprem sırasında Akyaka dahil Kars’tan İstanbul’a kadar bir nükleer facia yaşanacaktır. Sayın eski belediye Başkanımız Alibeyoğlu ile birlikte ben de yardımcısı olarak Amerika’ya Viyana’ya kadar giderek bu tehlikeyi Dünyaya anlattık. Sayın Alibeyoğlu konuyu BM Genel Kurulu’nda ‘Metsamor Nükleer Santrali derhal kapatılmalıdır.” Diye haykırdı. Daha sonra da konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar taşıdı. Ama AKP Hükümetinin bu tehlike karşısında bili sesini çıkamadı. Bizler de Genel Başkanımız Klıçtaroğlu’nun Kars’ta yaptığı konuşmasın da dediği gibi ‘uyuyan milletvekilleri istemiyoruz’” diye konuştu.

Akyaka da ki konuşmaların ardından CHP adayları önce Arpaçay’a ardından da Susuz ilçelerini ziyaret ederek konuşma yaptılar. CHP adaylarına gezileri boyunca CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akaya, İlçe Başkanları, il ve ilçe başkanları ile partililer de hazır bulundu.

-KHA-

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum