1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP Kars Milletvekili Alp Yetkililere Seslendi: Siz Uyuyor Musunuz?
CHP Kars Milletvekili Alp Yetkililere Seslendi: Siz Uyuyor Musunuz?

CHP Kars Milletvekili Alp Yetkililere Seslendi: Siz Uyuyor Musunuz?

​​​​​​​Kars’ta sağlık hizmetlerinden yararlanamayan, internete erişemeyen köylüler CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp’e dert yandı. Milletvekili Alp, yetkililere seslendi: “Siz uyuyor musunuz?”

A+A-

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, halkın sorunlarını ve sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor. Susuz ilçesi İncesu köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Kars Milletvekili Alp, köyde kapalı bulunan sağlık ocağının açılmasını talep etti, doktor ve hemşire atanmasını istedi. Köyde internet erişiminin de olmadığını söyleyen CHP’li Alp yetkililere seslenerek, “Telekom İl Müdürü, Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri siz uyuyor musunuz?” diye sordu.

“SAĞLIK OCAĞI VAR AMA KAPALI. DOKTOR YOK, HEMŞİRE YOK. NEDEN?”

Kars’ın Susuz ilçesi İncesu köyünde vatandaşlarla bir araya gelen, sorunları ve talepleri dinleyen CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, “Kars’ın en güzel köylerinden biri. Köyümüzde yatılı bölge okulu da var, yüzlerce de öğrencisi var. Köyün 600’e yakın nüfusu var. Bir sağlık ocağımız var. Doktorumuz yok, ebemiz yok, hemşiremiz yok. Burada ciddi bir sağlık ihtiyaç var” dedi.

İncesu köylülerden yaşlı bir kadın da Milletvekili Alp’e yaşadıkları sorunları şöyle anlattı: “Hastayım, kışın 20 iğne aldım çöpe attım çünkü kullanamadım, Kars’a gidemedim. Arabam yok, eşim yaşlı, ne yapabilirim, böyle mi ölelim? Buraya bu kadar masraf edildi, vatandaşın parasıyla, devletin parasıyla yapıldı, yazık günah değil mi? Çürüyor. Acaba niye yaptırdılar, örnek olsun diye mi? Doktora, hemşireye ihtiyacımız var. Buraya malzeme koymalarına ihtiyacımız var. Buraya sağlık ocağı yaptılar ama hiç gelip görmediler bile”

Köylülerle birlikte Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na seslenen CHP Kars Milletvekili Alp, “Sayın bakanımız sağlık ocağı var ama sağlık hizmeti niye yok?” diye sordu.

“SİZ UYUYOR MUSUNUZ?”

CHP'li Alp, köyde internet erişiminin olmadığına da dikkat çekti. Telekom İl Müdürü, Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine seslenen CHP Kars Milletvekili Alp' “İncesu köyünde Telekom altyapısının haline bakın. Bir yıldan fazladır bu kablo yerde duruyor, direkler yere düşmüş ve internete erişim yok. Bir yıldır bu kablolar burada ama gelip de tamir edilmiyor. Telekom İl Müdürü, Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri siz uyuyor musunuz? Bunları görmenize rağmen, haberdar olmanıza rağmen niye bir yıldır bunu yapmıyorsunuz?” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.