1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP'de eski ve yeni il başkanları açıklama yaptı
CHP'de eski ve yeni il başkanları açıklama yaptı

CHP'de eski ve yeni il başkanları açıklama yaptı

CHP Kars Eski İl Başkanı Mustafa Aras’ın açıklamalarına, CHP Kars İl Başkanı Uludaşdemir cevap verdi.

A+A-

CHP Kars eski İl Başkanı Mustafa Aras, sosyal medya hesabından CHP Kars İl Başkanı Uludaşdemir’in sürekli il dışında olduğunu, parti olarak Kars’ta yapması gereken çalışmaları yürütmediğini yaptığı paylaşımla dile getirdi.

CHP Kars eski İl Başkanı Mustafa Aras paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “Sayın Kars İl Başkanı: Keşke bizlere söyleseydin ki ben İl Başkanı olunca, bütün zamanımı Kars'ın dışında tatil beldelerinde geçireceğim. Kars sorunlarını hiç bir şekilde dile getirmeyeceğim Mesleğim ve işim gereği mevcut iktidarın şehrimizle ilgili uygulamalarını takip edip dile getirmeyeceğim Nasıl olsa İl yönetimimi sizlerin sayesinde üç tane köylüm. Ofisimdeki sigortalı personelim, Eniştemin kız kardeşi, iş ortağım ve apartman komşumla İl yönetimi oluşturmuşum, Oh be ne güzel İl Başkanlığı gibi mi düşünüyorsun.”

Aras, not: “Bu güne kadar tüm Türkiye'de yapılan İl danışma kurulu halen Kars'ta yapılmadığından dolayı, eski bir İl başkanı olarak sayfamda dile getirme zorunluluğunu hissettim” dedi.

CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir Mustafa Aras’ın paylaşımı sonrası yapmış olduğu açıklama şöyle :

''Son günlerde sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında şahsımla ilgili yapılan haberlerle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur.

Öncelikle hem anlatım hem de imla açısından oldukça yaratıcı ve alışılmışın dışında bir üslup kullanıldığı görülmüş; dolayısıyla yazılanların ciddi bir eleştiri mi yoksa bir tür ironi mi olduğunu anlamak metindeki imla ve yazım yanlışlarından dolayı bir hayli zor olmuştur. Öncelikle partililerimizden gelen olumlu olumsuz her türlü eleştiriyi tüm tarafların anlaması açısından yazım ve imla kurallarına uygun şekilde yapılması önerisiyle elestirilere açıklık getirmek ve bir il başkanı olarak kamuoyuna doğru bilgileri sunma sorumluluğumdan kaynaklı bu yanlış anlaşılmaları düzeltmek istiyorum.

Öncelikle, İl Danışma Kurulu toplantılarının nasıl ve ne zaman yapılacağı konusunda yapılan yorumlar tamamen ve maalesef ki bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır. İlçe Danışma Kurulları tamamlanmadan İl Danışma Kurulu’nun toplanamayacağını bilmemek, uzun yıllar il başkanlığı yapmış birisi açısından talihsiz bir durumdur. Kendi dönemlerinde İl Danışma Kurulu toplantılarının hiç yapılmamış olması gerek partimiz açısından gerekse de değerli eski il başkanı açısından üzücü bir durum olmakla birlikte ise bu hususla ilgili usulün bilinmemesine rağmen bu konuda böylesine bir eleştiri yapılması ise manidardır.

Yönetim kurulunda akrabalarım, köylülerim ve komşularım olduğu iddiası da gerçekleri çarpıtma çabasından başka bir şey değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetim kurulu üyeleri, il başkanlığı seçimlerinde delegeler tarafından demokratik bir şekilde seçilir ve bu süreçte kimseye ayrıcalık tanınmadığı tüm partililerimiz tarafından bilinen bir gerçektir. Eğer bu konuda bir itiraz olsaydı, en başta dile getirilmesi daha doğru ve anlamlı olurdu. Benim köyüm Türkiye’de sandık kapatan nadir yerleşim alanlarından biridir ve buradan bir yönetim kurulu üyesinin olması ise oy veren seçmenin temsiliyeti açısından tamamen doğaldır.

Tatil meselesine gelince, bu konuda daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na da benzer ithamlarda bulunulmuştu. Kendisi bu eleştirilere ‘Hiç tatil yapmadıysa hiç çalışmamıştır’ diyerek yanıt vermişti. Ben de aynı düşünceyle, iş ve sosyal hayatı dengeleyen her bireyin zaman zaman dinlenme hakkı olduğunu düşünüyorum. Bahsedilen süreçte mesleğimle alakalı faaliyetlerde bulunmuş olup, aynı zamanda ailemle de şehir dışında vakit geçirmek durumundayım. Kaldı ki tatil yapmak, bir siyasetçinin halkına hizmet etme sorumluluğunu hafifletmez.

Siyaseti bir iş veya rant alanı olarak görmediğimi tekrar belirtmek isterim. Siyaset benim için bir hizmet alanıdır. İşim ise ayrı bir meslektir ve babamdan devraldığım mesleğimi gururla icra eden biriyim. Türkiye’nin dört bir yanına enerji ulaştırmak benim için büyük bir onurdur. Miras yoluyla gelenler, siyaseti babalarının tapulu malı gibi görebilirler, ancak ben mesleğimi bir miras olarak kabul ediyorum. Hayatındaki tek uğraşı siyaset olan insanların bu tür eleştirilerini kabul etmek de şahsım açısından mümkün olmayacaktır.

Bu partide yıllardır verilen mücadeleyi ve yapılan çalışmaları görmezden gelmek yerine, gerçeklerle yüzleşmek daha doğru olur. Siyaset, emek ve fedakârlık gerektiren bir alandır ve bu yolda her zaman doğru bildiğimiz yolda önümüze çıkan engellere aldırmadan ilerlemeye devam edeceğiz.''

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.