1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP'li Alp, Kürt işçilere yönelik saldırıları Meclis gündemine taşıdı
CHP'li Alp, Kürt işçilere yönelik saldırıları Meclis gündemine taşıdı

CHP'li Alp, Kürt işçilere yönelik saldırıları Meclis gündemine taşıdı

CHP'li İnan Akgün Alp, Muğla'da Kürt işçilere yönelik saldırılara tepki göstererek, "Toplumsal barışımızı zedeleyen ve çatışmayı körükleyen uygulamaları ve politikaları reddediyoruz" dedi.

A+A-

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Halk arasında her türlü ırkçı ve ayrımcı saldırılara zemin hazırlayan, toplumsal barışımızı zedeleyen ve çatışmayı körükleyen uygulamaları ve politikaları reddediyoruz" dedi.

Alp sözlerini şöyle sürdürdü : “Sayın Başkanım, Meclisimizin dikkatini bir olaya çekmek istiyorum. Muğla ilimizin Seydikemer ilçesinde Mardinli işçilere dönük bir saldırı yaşanmıştır. İşçiler, Kürt kimlikleri sebebiyle nefret söylemine ve saldırılara maruz kaldıklarını iddia etmektedirler. Yaşanan bu tür olaylar "münferit olaylar" olarak görülmemelidir. Halk arasında her türlü ırkçı ve ayrımcı saldırılara zemin hazırlayan, toplumsal barışımızı zedeleyen ve çatışmayı körükleyen uygulamaları ve politikaları reddediyoruz. Saldırılarla ilgili ivedi ve etkin bir şekilde soruşturma yürütülmesini ve olayın aydınlatılmasını talep ediyoruz. Teşekkür ederim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.