1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP’li Alp’ten Bakan Şimşek’e Türkiye Varlık Fonu soruları: Bir devletin birden çok Hazinesi olabilir mi?
CHP’li Alp’ten Bakan Şimşek’e Türkiye Varlık Fonu soruları: Bir devletin birden çok Hazinesi olabilir mi?

CHP’li Alp’ten Bakan Şimşek’e Türkiye Varlık Fonu soruları: Bir devletin birden çok Hazinesi olabilir mi?

CHP Kars Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi İnan Akgün Alp, Türkiye Varlık Fonu hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemi ile soru önergesi verdi.

A+A-

CHP Kars Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi İnan Akgün Alp, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; “TVF, bünyesinde ülkenin en büyük kamu şirketlerini barındıran bir şirket haline gelmiştir. Kamu şirketlerinin hissedarlığı Hazine’ye ait iken hissedarlığın TVF’ye devri ile adeta ekonomik sistem içinde ikinci bir hazine yaratılmış ayrıca milyarlarca dolarlık ulusal bir servet TBMM denetiminde olmaksızın tümüyle siyasi iktidarın emrine verilmiştir” ifadelerini kullandı.
 
CHP’li İnan Akgün Alp’in Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelttiği sorular şöyle:
 
1. İktisat politikalarının etkinliğini isteyen uluslararası bir iktisatçı olarak siz Sayın Bakan; Hazine’nin bölünmesinin maliye politikalarının uygulanmasına bir engel teşkil edeceğini düşünüyor musunuz? 

2. TVF bünyesine dahil olduktan sonra zarar eden veya karlılığı azalan PTT, BOTAŞ, THY, ÇAYKUR gibi kurumların varlığı bir vakıa iken hazinenin hissedarlığında bulunan şirketlerin Cumhurbaşkanlığı kararı ile TVF bünyesine aktarılmasının gerekçeleri nelerdir?

3. Aynı zamanda TVF Yönetim Kurulu Başkanı da olan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde bu milli servetlerin nasıl yönetileceği ve TVF bünyesindeki şirketlerin neden zarar ettikleri ile ilgili analiziniz var mıdır?

4. Bir devletin birden çok hazinesi olabilir mi?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.