1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde açılış
Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde açılış

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde açılış

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde açılış zinciri

A+A-

Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne yapılan yeni telesiyej sistemi ve iki turistik otelin açılışı düzenlenen törenlerle yapıldı.

Açılışlara Vali Günay Özdemir, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz ve Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AK Parti Kars İl Başkan Vekili Adem Çalkın, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun,  ile ilçedeki otel işletmecileri katıldı.

Vali Özdemir, Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne ek bir telesiyej hattı kazandırdıklarını belirterek, merkezde daha fazla yerli ve yabancı turiste hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi.

İlçede otel sayısının arttığını ifade eden Özdemir, ek telesiyej ihtiyacına cevap verecek sistemi kurduklarını dile getirerek, “Bu şekilde gelen misafirlerimize daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Halkımıza ve bütün milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Milletvekili Kılıç da doğanın kendilerine bir takım zorluklar yüklediğini belirterek, akıllı toplumların bu sıkıntılardan kendilerine avantaj olan kısımlarını belirleyip ortaya çıkardığını kaydetti.

Sarıkamış’ın zorluklarından kaynaklanan avantajlarını yöre insanının kalkınması ve refahı için kullanmaya çalıştıklarını anlatan Kılıç, “Bu tesis onlardan bir tanesi. Sarıkamış’ın bu güzel doğasından, havasında ve pistlerinden faydalanmak isteyen insanlar geldiği zaman kayağı kolay, ucuz ve konforlu yapsınlar. O yüzden bu tesisler onlara yönelik tesisler. Her geçen gün biri daha hayata kavuşuyor. 10 tane pistimiz var. Buna uygun telesiyej ve mekanik sistemlerinin sayısını arttırıyoruz. Kızak alanları oluşturuyoruz” diye konuştu.

Kılıç, pistlerin uzunluklarını ve kayabilirlik derecelerini de arttırmaya çalıştıklarını anlattı.

Arslan da Sarıkamış’ın kar kalitesiyle zaten ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu ifade ederek, kristal kar özelliğinin dünyada sadece Alp’lerde ve Sarıkamış’ta bulunduğuna vurgu yaptı.

Bunun profesyonel kayakçılar tarafından da anlatıldığına değinen Arslan, şöyle devam etti:

“Erişebilirliği ve hizmeti de kolaylaştırmak lazım ki daha amatör insanlar gelebilsin ve gittiğinde başkalarına anlatabilsin. Buradaki telesiyejler fazla deniyordu ama son iki yılda gördük ki yetmiyor. Bugün bu telesiyej sistemi rahatlatıyor ama bu yine biliyoruz ki çok değil birkaç sene sonra bir tane daha ihtiyaç olacak. İnşallah o hızla Sarıkamış hakettiği yere geliyor. İstiyoruz ki Sarıkamış sadece şehitleriyle değil değerleriyle de gün yüzüne çıksın ve dünyada hakettiği yeri bulsun. Bu tip hizmetleri vermeye devam edeceğiz.”

MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANI SNOWMOBİLDEN DÜŞTÜ

Özdemir, Arslan ve Kılıç, daha sonra telesiyeje binerek birinci etap kayak merkezine çıktı. Burada yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Özdemir, Arslan ve Kılıç, alandaki snowmobile binerek tur atmak istedi.

Snowmolibe Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ile birlikte binen Milletvekili Kılıç, yaklaşık 100 metre gittikten sonra hızlı dönüş yapınca Toksoy ile birlikte snowmobilden düştü. Kazayı yara almadan atlatan Kılıç ile Toksoy, turlarını tamamladıktan sonra tekrar alana döndü. Kılıç, yaşanan kazayla ilgili gazetecilerin sorusu üzerine herkesin en az bir kere snowmobile binmesi gerektiğine vurgu yaparak, “(Gülümseyerek) devrilebileceğini gördük. ‘Devrilmez’ diye düşünmeyin bu da devrilebiliyor. Çok sert dönmüşüz. Yapmamak lazımmış. Ayakta kaldık. Her şeyi yavaş yavaş yapmak, lazım biraz hızlı girdik. Herkesin bir kere binmesi lazım, çok heyecanlı. Sarıkamış’ta da yeterince kullanılabilecek sayıda var” ifadelerini kullandı.

Özdemir, Arslan ve Kılıç, daha sonra oteller bölgesinde yapımı tamamlanarak hizmete giren iki otelin açılışını gerçekleştirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.