1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çiftçiler Mazot Fiyatlarından Yakınıyor
Çiftçiler Mazot Fiyatlarından Yakınıyor

Çiftçiler Mazot Fiyatlarından Yakınıyor

Kars'ın Selim ilçesi Çıplaklı köyünde çiftçiler, mazot fiyatlarını yüksek bularak bu durumdan yakındı.

A+A-

Selim ilçesinde mazot fiyatının yüksek olması nedeniyle iş makinalarını çalıştıramadıklarını, bu yüzden kavurucu sıcaklarda bile eski metot olan tırpan ve benzeri aletlerle çayırlarda çalıştıklarını ifade eden köylü sakinleri, mazot fiyatlarının düşürülmesini talep ediyorlar.

Günün ilk ışığıyla birlikte ot biçmek için araziye inen çiftçiler, traktörleri çayırlığın bir kenarına bıraktıktan sonra tırpanlarla tarladaki otları biçiyorlar. Çiftçiler ot biçmek için geldikleri çayırda ilk önce tırpanların ağızlarını bir örs üzerindeki demir ile incelterek ağızlarını keskinlettiler. Tarım Kredi Kooperatif ve Ziraat Bankası'ndan aldıkları kredileri traktöre yatıran çiftçiler, son dönemlerde fiyatı artan mazotu alamayınca tırpan vazgeçilmez aletleri oldu.

Mazota gelen zamlar nedeniyle iş makinelerini çalıştırmadıklarını söyleyen Hikmet Kaptan, "Son zamanlarda mazota zamlar geldiği için traktörlerimiz işte böyle yatıyorlar. Eskiye dönük tazeden tırpanla biçmeye başladık. Mazotun litresi 4 lira onun için mazot alıp yerimizi biçemiyoruz. Traktörlerimiz işte gördüğünüz gibi böyle yatıyor" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.