1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Cilavuzu Seviyorum, Fakültemi İstiyorum”
“Cilavuzu Seviyorum, Fakültemi İstiyorum”

“Cilavuzu Seviyorum, Fakültemi İstiyorum”

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) Kars Şubesi Başkan Yardımcısı Abubekir Zariç, “Cilavuzu Seviyorum, Fakültemi İstiyorum” başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

A+A-

17 Nisan 2011 günü Cilavuz (Susuz) ve 22 Nisan 2011 günü Kars il merkezinde gerçekleştirilen Köy Enstitülerinin kuruluşunun 71. Yılı etkinliklerinde, Susuz’da Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesine bağlı bölümlerin açılmasını dile getiren, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) Kars Şubesi Başkan Yardımcısı Abubekir Zariç, açıklamasında fakültenin önemine vurgu yaptı.

Zariç, “Susuz 1937 Eğitmen kurslarıyla başlayan 1940 yılında Cilavuz Köy Enstitüsü’nün kurulmasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyetinin gelişmesine büyük katkılar sağlamış bir ilçedir. Şu anda Cilavuz Köy Enstitüsüne ait tarihi binaların büyük bir kısmı kaderine terk edilmiş ve harabe durumundadır. Bu tarihi binaların tekrar ülke ekonomisine kazandırılması ile birlikte geçmişe olan vefa borcumuzu ödemiş olacağız” dedi.

Zariç, daha önce Susuz halkı ile birlikte “Cilavuzu Seviyorum, Fakültemi İstiyorum” kampanyası gerçekleştirilerek 3000’den fazla imzayı Kafkas Üniversitesi eski Rektörü Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven’e ilettiklerini ifade etti.

Bu kampanya sonrasında Kafkas Üniversitesi Senatosunun gerekli çalışmaları yapıldığını YÖK’e gönderdiğini maalesef YÖK Genel Kurulu’nun ret ettiği söyleyen YKKED Kars Şubesi Başkan Yardımcısı Abubekir Zariç, “YÖK Genel Kurulu’nun ret gerekçeleri ortadan kalktı. Çünkü Susuz’dan daha küçük Ardahan’a bağlı Çıldır İlçesine Yüksek Öğretim Kurumunun açılmasına onay vermiş ve Çıldır ilçesinde çalışmalar başlamış, Yüksek Okul tabelası asılmıştır. Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’nın görevi devir almasından sonra Susuz İlçe Kaymakamı Murat Kütük ile birlikte Prof. Dr. Sami Özcan ziyaret edilmiş ve aynı talepler Prof. Dr. Sami Özcan’a iletilmiştir. Neden Cilavuz (Susuz) ‘a Eğitim Fakültesi’nin bölümlerinin açılması gerektiğini ise Susuz Kars merkeze ulaşım problemi olmayan aynı zaman da mahallesi konumundadır. Eğitim seviyesi yüksek olduğu için öğrencileri kendi evlatları gibi bağırlarına basacaktır. Cilavuz Köy Enstitüsü’nün kullandığı maalesef bugün harabe olan tarihi binaların ülke ekonomisine artı değer olarak kazandırılması gerektiğinden dolayı Susuz’a Eğitim Fakültesinin bölümleri açılmalıdır” diye konuştu.

Örnek bir çalışmanın Isparta Gönen Köy Enstitüsü yerleşkesinde yapıldığını belirten YKKED Kars Şubesi Başkan Yardımcısı Abubekir Zariç, benzer çalışmaların Kafkas Üniversitesi yönetimi tarafından başlatılacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.