1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Cilve" ile "Dilber"i karıştırınca!
Cilve ile Dilberi karıştırınca!

"Cilve" ile "Dilber"i karıştırınca!

Mezarı kazılıp, Sela’sı verilen yaşlı kadın sağ çıktı”

A+A-

-İsim benzerliği ortalığı karıştırdı

-Tedavisi süren kadının öldü haberini alan yakınları köyde mezarını kazıp, taziye çadırını kurduktan sonra tabutla birlikte bu sabah hastaneye geldiler

-Hastalarının ölmediğini anlayan yakınları sevinç ve şaşkınlık arasında kaldılar.

-Bu fıkra gibi olay Kars’ta yaşandı

Kars’ın Selim ilçesine bağlı Sarıgün Köyü’nde geçtiğimiz Çarşamba günü rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 70 yaşındaki Dilber Altun, Beyin Cerrahisinde yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda Dilber Altun’un yanında Cilve Ertemur isimli bir başka kadın da vardı. Dün sabah 05.00 sıralarında Cilve Ertemur isimli kadın hayatını kaybetti. Bunun üzerine görevli doktor ölenin yakınının çağrılmasını istedi. Hastanede görevlileri de “Cilve hanımın yakınıııı” diye seslendiler. Bu sırada yoğun bakımda tedavisi süren Dilber Altun’un yakını içeri girdi. Doktor da, “Demek ki bu ölenin yakını” düşüncesiyle “Başın sağolsun” dedi. Bunun üzerine Dilber Altun’un yakını ölenin yüzüne bakmadan, yanına gitmeden fenalaşıp şok geçirince akrabalarını arayıp annesinin öldüğünü söyledi. Yoğun bakım ünitesinin önünde bekleyen Dilber Altun’un yakınları, yoğun bakımda ölen Cilve Ertemur’un morga götürülüşünde de “Demek ki yakınımız öldü ki morga götürüyorlar” düşüncesine kapıldılar. Morga götürülene de bakmayınca yakınları Dilber Altun’un öldüğüne kanaat getirdiler. Ardından da Türkiye’nin her bölgesinde ikamet eden yakınlarını ve köyü arayarak habere verdiler.

Ne olduysa bundan sonra oldu. Tabutla birlikte Kars Devlet Hastanesi acil servisine koşan hasta yakınları cenazenin çıkış işlemlerini yaptırmak isterken hastanın ölmediğini, başka bir hastayla karıştırıldığını öğrendiler. Büyük şok yaşayan hasta yakınları köyde Sela verildiğini, mezarının dahi hazırlandığını söyleyerek şaşkınlıklarını gizleyemediler.

DİLBER ALTUN’UN 40 YAŞINDAKİ OĞLU TOPÇU ALTUN’UN İDDİASINA GÖRE OLAY ŞÖYLE GELİŞTİ:

Geçtiğimiz Çarşamba günü evinde rahatsızlanan 70 yaşındaki Dilber Altun Kars Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kars Devlet Hastanesi Beyin Cerrahisi’nde tedavi gören Altun, Yoğun Bakım ünitesine alındı. Hastaya refakat eden oğlu Topçu Altun salonda annesini beklerken, “Cilve hanımın yakınııı” sözüyle birlikte annesinin öldüğünü sandı. Bunun üzerine Topçu köydeki akrabalarını arayarak “Annem öldü” dedi. Altun’un köydeki akrabaları köyde sela verdirip, mezarını hazırladılar. Şehir dışındaki akrabalarına da haber ederek Altun’un ölüm haberini veren akrabaları, Tabutunu da alarak Kars Devlet Hastanesine geldiler. Hastanede Cenazeyi almak için çıkış işlemleri yaptırdıkları sırada ölen kadının Dilber Altun olmadığını öğrendiler.

TABUT ALIP HASTANEYE GİTTİLER

Tabutu hazırlanıp, mezarı kazılan ve akrabalara da ölüm haberi verilen Dilber Altun’un yakınları, “Biz öldü diye geldik, cenazeyi alacaktık. Fakat şimdi bize hastamızın ölmediğini, başka bir hasta ile karıştırıldığını söylüyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Köyde taziye çadırı kurduk. Öldü diye sela okuttuk, mezarını da kazdık. Başka şehirlerdeki akrabalarımıza da öldü diye haber verdik, onlarda şimdi uçakla geliyorlar. Böyle bir şey olamaz” dediler.

Konu hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Fahri Sevinç, konudan bilgisinin olduğunu fakat konunun anlatıldığı gibi değil de, isim benzerliğinden kaynaklandığını söyledi. Sevinç, “Yoğun bakım ünitesinde yatan 2 hasta, ikisinin de isimleri bir birine çok yakın. Hastanın birisi eks olunca Doktor arkadaşımız dışarıda “Yakınını çağırın” diyor. Görevlilerde “Cilve hanımın yakını” diye sesleniyor. O sırada sabah erken olduğu için ya uykulu olmasından ya da asıl ölenin yakınlarının uyuyor olmasından da olabilir ölmeyen hastanın yakını doktorun yanına gidiyor. Doktor da “Bu ölenin yakınıdır” diye “Başınız sağolsun” diyer. Bunun üzerine panikleyen şahıs, öldü sandığı annesinin yanına gidip yüzüne bile bakmadan akrabalarına haber veriyor. Daha sonra ölen hasta morga kaldırılırken onlarda kendi hastalarının öldüğüne iyece kanaat getiriyorlar. Bugün şahıslar morgdan hastalarını almak isteyince olay anlaşılmıştır.” dedi.

İsim benzerliğinden öldüğü sanılan Dilber Altun’un ise Kars Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisi sürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.