1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Damızlık koyunlar dağıtıldı
Damızlık koyunlar dağıtıldı

Damızlık koyunlar dağıtıldı

Kars Selim ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) sosyal güvenceden yoksun, sosyal desteğe ihtiyacı olan ailelere yönelik projelerine kaldığı yerden devam ediyor.

A+A-

SYDV Vakfı son olarak; KASDEP kapsamında (Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi) Selim ilçesine bağlı Sarıgün Köyünde ikamet eden 50 aileye, Damızlık Koyun Yetiştiriciliği projesi kapsamında bin 250 adet koyun, 50 adet koç dağıtımını Kaymakam Mehmet Nebi Kaya beraberindeki heyet ile gerçekleştirdi.

Kaymakam Mehmet Nebi Kaya yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yürütülen Gelir Getirici Proje Destekleri kapsamında, sosyo-ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşlarımızın toplumsal ihtiyaçları karşılanarak topluma entegre olmalarını ve ekonomide aktif üretken duruma geçmelerini hedeflediklerini, vatandaşlarımızın sürdürülebilir gelire ulaşmaları amacıyla, kentsel alanda iş kurmaya yönelik, kırsal alanda ise yöre şartlarına uygun, sürdürülebilir faaliyetlere yönelik gelir getirici projelerin desteklendiğini ve bu yönde yapılacak çalışmaların devamının geleceğini belirtti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özcan Yıldırım ise Projenin takip ve kontrollerinin İl Müdürlüğünce yapılacağını belirterek vatandaşlara hayvanların bakımıyla ilgili teknik bilgiler verdi.

Vakıf Müdürü Fikret Çelik yaptığı açıklamada, “Toplam 1 milyon 193 bin 700 TL’ye mal olan projenin ilçemize büyük oranda ekonomik katkı sağladığını ve bundan sonraki süreçte üretimin artmasıyla birlikte bu katkının katlanarak artacaktır. Proje sayesinde 50 yoksul ailenin üretime aktif şekilde katılımları sağlanıp kendi gelirlerini elde ederek aile ekonomilerine ve ülke ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla proje hayata geçirilmiştir.” dedi.

Koyunların dağıtım törenine Kaymakam Mehmet Nebi Kaya’ nın yanı sıra İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özcan Yıldırım, Vakıf Müdürü Fikret Çelik, İlçe Müftüsü Ahmet Dilek, Mal Müdürü Mehmet Yılmaz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gültekin Şekerci ve diğer görevliler katıldı.

Koyunların hak sahiplerine tesliminde vatandaşlarımızın mutluluğu ve heyecanı gözlerden kaçmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.