1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Daşdelen'den kınama
Daşdelenden kınama

Daşdelen'den kınama

Anadolu Ajansı, Önder Gazetesi ve Anadolu Basın Birliği Kars Şubesi 2. Başkanı Ercüment Daşdelen, Fransa Meclisi tarafından kabul edilen ''Sözde Ermeni Soykırımını'' inkar edenlere yönelik yasa tasarısını kınadı.

A+A-

Anadolu Ajansı (AA), Önder Gazetesi ve Anadolu Basın Birliği Kars Şubesi 2. Başkanı Ercüment Daşdelen, Fransa Meclisi tarafından kabul edilen ''Sözde Ermeni Soykırımını'' inkar edenlere yönelik para ve hapis cezasını içeren yasa tasarısını kınadı.

Daşdelen, yaptığı açıklamada, Türk milletinin tarihinde hiçbir şekilde soykırım olmadığını söyledi.

Asıl soykırım yapanların Ermeniler olduğunu ve bununda Kars’ta ki toplu mezarlarla tespit edildiğini ifade eden Daşdelen, ‘’Kars’ta ve köylerde yakın tarihimizde açılan toplu mezarlar bir kez daha Ermenilerin çirkin yüzünü gün yüzüne çıkarmıştır. Osmanlının ekmeğini yiyip daha sonra ihanet eden Ermeniler tarihte olduğu gibi günümüzde de çirkin oyunlarını sürdürmektedirler. Sadece ufak bir örnek verecek olursak Subatan ve Derecik köylerinde açılan toplu mezarlarda bine yakın Türk yakılarak şehit edilmiştir. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy yaklaşan seçimlerde oy kaygısı yüzünden Fransa Parlamentosunda aldırdığı bu kararı kınıyorum’’ diye konuştu.

Daşdelen, Türklerin soykırım yapmadığını Kurtuluş savasından örnek vererek, şöyle konuştu: ‘’Çanakkale savaşında birçok İngiliz askeri hayatını kaybetti. Atatürk'ün ve Türklerin hümanizme verdiği önemi Ulu Önderimizin İngiliz annelerine söylediği şu sözlerle de anlayabiliriz; 'Anneler artık göz yaşlarınız dinsin. Sizin evlatlarınız bu topraklar üzerinde can verdiler. Artık onlar Mehmetçikle yan yana yatmaktadır. İçiniz rahat olsun. Onlar artık bizim evlatlarımızdır.' Biz Türk gençleri böyle bir atanın evlatlarıyız. Savaşta dahi düşmanımıza merhamet gösteren bir milletiz. Tarihte yaşanan bu olayı nasıl yok sayıp da bizi soykırımla suçlayabilirler ki? Fransa geçmişteki sömürge politikalarını unutup günümüzde bir siyasi oyun çerçevesinde sözde Ermeni soykırım yasa tasarısını meclisinde kabul etmiştir. Oysa 1830 yılında Cezayir'i işgal edip sömürge altında tutmuştur. Tarafsız tarih yazıcılığı incelenirse 1915 olaylarında yaşananlar belgelerle ispatlarla Avrupa parlamentosunun elindedir. Fakat ne hikmetse bu belgeler göz ardı edilmiş kendi istekleri ve arzuları doğrultusunda yalan tarihi gözler önüne sermiştir. Bizler için halen sözde soykırımdır. Bu iddiaları kabul etmiyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.