1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Demokrat Parti Kars İl Başkanı Hüseyin Polat, Kars Ziraat Odası'nı ziyaret etti
Demokrat Parti Kars İl Başkanı Hüseyin Polat, Kars Ziraat Odası'nı ziyaret etti

Demokrat Parti Kars İl Başkanı Hüseyin Polat, Kars Ziraat Odası'nı ziyaret etti

Demokrat Parti Kars İl Başkanı Hüseyin Polat,  Kars Ziraat Odası Başkanı Muhtarı Özcan Müçük’ü ziyaret etti.

A+A-

Bölgemiz tarımının ele alındığı ziyarette, Kars Ziraat Odası Başkanı Muhtarı Özcan Müçük, odanın faaliyetleri ile ilgili Başkan Polat’a bilgiler verdi.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 2024 yılı buğday ve arpa alım fiyatlarının da görüşüldüğü ziyarette, Demokrat Parti Kars İl Başkanı Hüseyin Polat, fiyatları oldukça düşük bulduğunu ifade etti.

Kars Ziraat Odası Başkanı Muhtarı Özcan Müçük ise buğday ve arpa alım fiyatı ile ilgili şunları belirtti  : TMO’nun 2024 yılı buğday ve arpa alım fiyatı açıklandı.Ekmeklik buğday: 9.250 tl, Makarnalık buğday: 10.000 tl, Arpa: 7.250 tl ÇKS kaydı olan çiftçilere buğdayda ton başına 1750 lira, arpa için ton başına 750 lira fark ödemesi desteği ödenecek. Türkiye’deki yaşanan yüksek enflasyon karşısında açıklanan fiyat düşük bir fiyattır. Çiftçinin maliyetleri çok yüksektir, bu fiyatlar ne yazık ki çiftçilerimizin beklentilerinin çok altında kalmıştır. TMO 'nun alım fiyatlarını yükseltmesi için  Genel Başkanımız Sayın Ş.Şemsi BAYRAKTAR önderliğinde  ilgili tüm yetkililere ileteceğimizi,  Ziraat Odaları olarak çiftçilerimizin her daim sesi olmaya devam edeceğimizi tüm çiftçilerimizin huzuruna sunarız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.