1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Digor’da muhteşem kutlama
Digor’da muhteşem kutlama

Digor’da muhteşem kutlama

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşını başlatmasının 92. yılında Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Kars’ın Digor İlçesi’nde parmak ısırtan gösterilerle kutlandı.

A+A-

Gençlik Haftası nedeniyle ilk olarak 18 Mayıs 2011 çarşamba günü “Ata’ya Saygı ve Gençlik Yürüyüşü” yapıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ise Atatürk Anıtına çelenk sunma, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Törene Kaymakam Fatih Özdemir, Garnizon Komutanı Kansu Kurtuluş, Belediye Başkan vekili Yasin Boğuş, Cumhuriyet Savcısı Bekir Sel, İlçe Kurum Amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenk sunumunun ardından Kaymakam Özdemir, Digor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu Resim Sergisinin açılışını yaptı.

Çelenk sunma töreninin ardından saat 09:30’da Digor Lisesinin düzenlemiş olduğu program, Çıldır Mahallesinde bulunan alanda devam etti.

Kaymakamımız Fatih Özdemir, Garnizon Komutanı Kansu Kurtuluş, Cumhuriyet Savcısı Bekir Sel halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Digor Lisesi Müdürü İbrahim Topalşahin yaptı. Gençlik adına konuşmanın ardından Türk ulusu ve Cumhurbaşkanlığı adına şeref çağrısında bulunuldu.

Gençlik Marşı, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Ataya cevabı, şiirler, Digor Lisesinin hazırladığı gösteri sunuldu.

Ardından erkek öğrencilerin hazırladığı estetik gösteriler ve folklor gösterileri yapıldı.

Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen iki bin metre gençlik koşusunda dereceye giren öğrencilere ve masa tenisi turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Penaltı atma yarışması düzenlendi. Yapılan gösteriler katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

Tören sonunda Kaymakam Özdemir, programda emeği geçen öğretmenlere tek tek teşekkür etti ve, “Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözünü hatırlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.