1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Doğaya Bırakılan Kurt Öldü
Doğaya Bırakılan Kurt Öldü

Doğaya Bırakılan Kurt Öldü

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde doğaya bırakılan kurtlardan bir tanesi öldü. Kurdun neden öldüğü ise araştırılacak.

A+A-

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Çevre ve Ormancılık Müdürü İsmail Ersoy, kendilerine haber geldiğini ve gittiklerinde yavru kurtlardan birisinin öldüğünü gördüklerini belirtti. Çevre Ormancılık Müdürü Ersoy, "Ayın 30'nda bize bir ihbar geldi. 'Bir yavru kurt bulundu' şeklinde biz gittik tabi Milli parklardaki görevli arkadaşlarla birlikte bunu aldık. Hakikaten ölmüş, tekrar KAÜ Ziraat Fakültesi Rehabilitasyon Merkezi'ne getirdik, bunun neden öldüğünü ve bunda bir hata olup olmadığını öğrenmek için" dedi.

İsmail Ersoy, "Kurdu Veteriner Fakültesi'nin Rehebilitasyon Merkezi'ne teslim ettik yani hadise bundan ibaret. Bunda herhangi bir arkadaşımın kusurunun olduğunu, ben tahmin etmiyorum. Kuzey Doğa Derneği ile birlikte bu hayvanlara birlikte sistem takılmıştı. Bu sistemden kurtlar takip edilebiliyordu. Bunun da incelemesini yapacağız. Bulunan kurtun üzerinde cihaz vardı. Yayıklı köyü mevkinde kurt bulunmuştu" diye konuştu.

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne 26 Temmuz'da Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden bir tane ve 28 Temmuz'da Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden iki tane yavru kurt teslim edilmişti. Merkezde gerekli kontrolleri yapılan yavru kurtlar, doğaya dönebilmeleri için insanlardan uzak bir alanda rehabilite edilmeye başlanmıştı. 4 ay boyunca bakımları uzman veteriner hekim Ayşegül Karaahmetoğlu tarafından yapılan yavru kurtlar, 6 aylık

olduklarında doğada tek başlarına yaşayabilecek olgunluğa erişmişti. Bu nedenle kurtları onlar için en uygun olan ve insanlardan çok uzak bir alana geri bırakılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.