1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Doğrudur, bu anıt ucûbedir
Doğrudur, bu anıt ucûbedir

Doğrudur, bu anıt ucûbedir

Vatan Gazetesi Yazarı H. Celal Güzel, Anıtın "ucube"ye benzediğini doğruladı ve bakın neler yazdı...

A+A-

TDK’nın Türkçe Sözlüğünde, ‘ucûbe’nin anlamı, ‘çok acayip’; D. Mehmet Doğan’ın Büyük Türkçe Sözlüğünde ise, ‘çok acayip ve garip şey’ olarak veriliyor.

 

Başbakan Erdoğan’ın, ‘ucûbe’ diye nitelendirdiği Kars’taki anıtın gazetelerde yayınlanan fotoğrafına bir bakınız; gerçekten çok acayip ve garip bir şey değil mi?...

 

Estetik ve sanat anlayışları kişiye göre değişebilir. Lâkin, Kars’taki vatandaşlarımıza lûtfen bir sorunuz; bu çok acayip ve garip anıtı sevmişler, beğenmişler mi?..

 

Üstelik bu acayip anıtı, getirip de Kars’ın bin yıllık İslâm-Türk eserlerinin üzerine dikiyorsunuz.

 

Kars ki, Alparslan’ın fethettiği bir serhat şehrimiz. Kars ki, Rus işgali ve Ermeni mezalimi altında inim inim inlemiş bir gazi şehrimiz... Böyle bir şehrin tepesine dikilecek başka anıt bulamadınız mı?...

 

Ya bu ucûbe heykelin sözüm ona ‘mesajı’na ne demeli?.. Ermeni komitacılarının en fazla Müslüman Türk‘ü ve Kürt‘ü insanlık dışı işkencelerle şehit ettiği yer olan Kars’ta, Ermeniler’den özür dileme temasında güya savaş karşıtı bir anıt dikilmesi kadar acayip bir iş var mıdır?.. Gidin bakın bakalım, Ermenistan’da böyle bir anıt görebilir misiniz?

 

Ayrıca bu ucûbe, bir de SİT alanına dikilmiş. 2009 yılında Koruma Kurulu yıkım kararı almış. Lâkin, ille de yıkılması gerekmez; şehrin başka bir yerine götürülebilir.

 

Ancak bu anıt, bulunduğu yerden mutlaka kaldırılmalıdır. Çok isteniyorsa, meselâ Ermeni özürcülerinin çokça bulunduğu Bilgi Üniversitesi’nin önüne dikilebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.