Düğüne Uygun Mekan Seçerken Dikkat Edilecekler
Hayalindeki düğüne en uygun mekanı seçerken öncelikle bütçene uygun olmasına dikkat etmelisin.
Düğüne Uygun Mekan Seçerken Dikkat Edilecekler
Hayalindeki düğüne en uygun mekanı seçerken öncelikle bütçene uygun olmasına dikkat etmelisin. Bütçenle eşdeğer veya bütçenin altında mekan alternatiflerini değerlendirebilirsin. Bütçenin altında fiyat teklifi sunan mekanlarla anlaşırsan, ekstra olarak karşına çıkabilecek harcamaları da kolaylıkla karşılayabilirsin. Erken rezervasyon yaptırman ve kampanyaları takip etmen durumunda indirimli fiyatlardan yararlanabileceğini de unutmamalısın.
Düğün için mekan seçerken önemsemen gereken bir diğer konu ise davet alanının dekorasyonu olmalı. Senin ve müstakbel eşinin tarzına uygun, sevdiğiniz renklerin kullanıldığı konsepte sahip mekanları incelemeni öneriyoruz. Ayrıca alanın genişliğine ve davetli sayına uygunluk durumuna da dikkat etmelisin. Kolonlarla konukların görme açısını engellemeyen mekanlar, her zaman ilk tercihlerinden olmalı.
Yemekli bir düğün yapacaksan, usta aşçılarla çalışan mekanları tercih etmelisin. Mekanların çoğu düğün öncesinde menü tadımı ve menüde değişiklik imkanları sunuyor. Sen de bütçene en uygun yemek menüsünü önceden tatmalı, damak zevkine uymayan lezzetler olursa değiştirilmesini istemelisin. Ayrıca alkollü içecek servisi istiyorsan, bu hizmetin her mekanda bulunmadığını bilmelisin.
Ulaşım kolaylığı da çiftler ve konuklar için büyük önem arz eden bir konu. Anlaşacağın mekan toplu taşıma duraklarına yakın olmalı. Özel araçlarıyla gelecek konuklarının sayısı fazla olacaksa, otopark ve vale hizmeti sunmalarına dikkat etmelisin. Otoparkı olmayan işletmelerde, konuklar park yeri ararken düğünlere geç kalabiliyor. Böyle bir durumla karşılaşmamak için önlemini baştan almalısın.
Düğünlerde Davetli Sayısına Uygun Mekan Seçimi
Mekanların düğün organizasyonlarına özel olarak belirlediği kapasiteleri bulunuyor. Çiftlerin de davetli sayılarına en uygun alana sahip mekanlarla anlaşması gerekiyor. Örnek vermek gerekirse; 400 kişilik bir düğün yapacaksan, kapasitesi 450 kişiye kadar çıkabilecek mekanlarla görüşmelisin. Daha altında kapasiteye sahip olan bir davet alanıyla anlaşırsan, konuklarının ayakta kalma riski ortaya çıkacaktır.
Davetli sayını, mekan araştırmasına başlamadan önce netleştirmelisin. Yemekli bir organizasyon yapacaksan, konuklarınla tek tek görüşüp düğününe katılma durumlarını sormalısın. Çünkü kişi başı rakam üzerinden anlaşacaksın ve gelmeyecek davetlilerin için ödeme yapmak istemezsin. Konukları arama işini kendin yapabileceğin gibi profesyonellerden de destek alabilirsin. Ayrıca bazı mekanlar, LCV olarak adlandırılan bu hizmeti fiyat dahilinde sunabiliyor.
Düğün için anlaşacağın mekanın istediğin oturma düzenini oluşturabilmene de olanak sağlaması gerekiyor. Aileleri uzun masalarda, arkadaşlarını yuvarlak masalarda ağırlamak isteyebilirsin. Bunun için taleplerine uygun bir alan olup olmadığına bakmalısın. Biz kesinlikle düğün yapmadan önce gidip mekanı yerinde incelemeni tavsiye ediyoruz. Bu sayede dans pistinin konumu, kolon sayısı gibi detaylara da hakim olabilirsin. Tüm düğün mekanlarını incelemek istiyorsan bu bağlantıya tıklaman yeterli.
Mekanların neredeyse hepsi, çiftlerin belirttiği davetli sayısından bir tık daha fazla yemek hazırlığı yapıyor. Sürpriz yapıp gelebilecek veya son anda gelmeye karar veren konuklar, bu hizmet sayesinde düğününden tok bir şekilde ayrılıyor. Ayrıca ekstra konuklar için birkaç masa da fazladan konuluyor davet alanlarına. Mekanlar tarafından çiftler kadar misafirler de önemseniyor.
Davet Alanlarında Oturma Düzeni Nasıl Oluşturulur?
Konuk sayını belirledin, mekanın kapasitesinin buna uygun olduğunu onayladın. Sıra geldi oturma düzenini oluşturmaya! Öncelikle davet alanının bir fotoğrafını veya varsa çizimini almalısın. Bu şekilde masaların hepsinin üstüne konuklarının isimlerini yazarak konumlandırabilirsin. Davetli listeni kategorilendirmelisin. Aileleri ve arkadaşlarını, masada oturulabilecek kişi sayısına göre gruplara ayırman gerekiyor.
Dans pistine ve sahneye en yakın masaları, senin ve müstakbel eşinin ailelerine vermen çok önemli. Akrabalar da yakınlık seviyesine göre masalara yerleştirilmeli. Eğer kalabalık bir ailen varsa ve hiçbirini birbirinden ayırmak istemiyorsan, S şeklinde geniş masalar talep edebilir ve onlara özel bir alan oluşturabilirsin. Zaten mekanların çoğu, kalabalık gruplar için ekstra masalar sunabiliyor.
Gelin-damat masasına yakın konumda bulunması gereken bir diğer grup da yakın arkadaşlar olmalı. Arkadaşların için masaları düzenlerken; üniversite, çocukluk, işyeri gibi farklı kategorilere bölebilirsin. Birbirini tanıyan kişilerin bir arada olması, konuklarının sıkılmaması açısından çok önemli. Arkadaşlarına özel masalar tahsis ettikten sonra davet alanındaki sıralamayı yakınlık seviyene göre yapmaya devam etmelisin.
Mekanların birçoğunda, konukların adına özel isimlikler hazırlanıyor. Davetliler girişte bu isimlikleri alıyor ve üstündeki masa numaralarına doğru yönlendiriliyorlar. Hem isim kartları hem de masa numaratörlerini tasarlarken, düğün konseptine uygun olmasına dikkat etmelisin. Mesela masalarda şamdanları donatan çiçek desenlerini, bu kartlarda da kullanabilirsin. Dilersen isimliklerin yanına minik hediyeler de ekleyebilirsin.
Düğünlere Özel Mekan Süslemeleri
Bir düğünün en çok konuşulan ve önemsenmesi gereken detaylarının başında dekorasyon geliyor. Mekanlar, açık ve kapalı alanlarının konseptlerine en uygun süslemeleri yapmak için çalışıyor. Bu süslemeleri genellikle bünyelerindeki ekip ve organizasyon sorumlularıyla yapıyorlar. Ancak bazı mekanlar, özel konsept talep eden çiftlerin dışarıdan bir organizasyon firmasıyla çalışmasına da müsaade ediyor.
Romantik, bohem, rustik, ihtişamlı… Süslemeler konusunda düğün organizasyonlarında çok sayıda seçenek bulunuyor. Süsleme belirlenirken; davet alanının açık veya kapalı olması, düğün mevsimi, çiftin tarzı gibi konulara dikkat ediliyor. Bahar aylarında açık alanda düğün yapacaksan, canlı çiçeklerin ön plana çıkarıldığı organizasyonlar kaçınılmaz oluyor. Açık alanlarda kullanılan ahşap aksesuarlar ve masa-sandalyeler de oldukça popüler.
Mekanlar birden fazla düğün konsepti sunabiliyor, dilediğini seçiyorsun. Farklı konseptler sunmak yerine renk seçeneği sunan yerler de mevcut. Özellikle tiffany sandalyelere bağlanan tüllerde birden fazla renk seçenekleri bulunuyor. İsme özel oluşturulan dekorlar da çok seviliyor. Çiftin baş harflerini kullanarak tasarlanan ışıklı panolar, dans pisti giydirmeleri; lüks mekanların olmazsa olmazlarından.
Kaynak: https://dugunuzmani.net
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.