1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ekonomi canlandı
Ekonomi canlandı

Ekonomi canlandı

Türkiye'nin dört bir yanında bulunan üniversitelerde kayıt heyecanı yaşanırken, doğu illerinde ise üniversiteler sayesinde ekonomik hareketlilik yaşanıyor.

A+A-

Türkiye'nin dört bir yanında bulunan üniversitelerde kayıt heyecanı yaşanırken, doğu illerinde ise üniversiteler sayesinde ekonomik hareketlilik yaşanıyor.

Vatandaşlar tarafından 'bacasız fabrika' olarak nitelendirilen üniversitelerde, 2011 ve 2012 eğitim öğretim yılı kayıtlarının başlaması esnaf tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kayıtlarda ilk yoğunluğun yaşandığı yerler, otobüs terminalleri olurken, üniversitelerde kayıtlar için kuyruklar oluştu. Lokantalarda yemeklerin yetişmediği, kırtasiyelerin satışlarının katlandığı ve emlak piyasasının hareketlendiği belirtilirken, özel yurtlarda ise hizmet yarışı yaşanıyor.

Kars Özel Harakâni Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Selman Faruk Uyaroğlu, özel yurtlar olarak Türkiye'de ve dünyada geleceğin emanet edileceği donanımlı ve dinamik nesilleri yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Dün itibariyle kayıt döneminin başladığını hatırlatan Uyaroğlu, "Terminaller, şehir merkezleri, üniversite kampüsleri ve tabi öğrencilerin konaklama yerleri olarak bizlerin idareciliğini yaptığı yurtlarda yoğunluk yaşanıyor. Harakâni Yurdu olarak her türlü hizmetimiz geleceğimiz olan gençlerimiz için. Daha ilk günler olmasına karşın 24 yıllık tecrübesi ve kaliteli hizmeti ile bilinen yurdumuz dolmak üzere." ifadelerini kullandı.

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Genel Sekreteri Cengiz Kaya ise üniversitelerde kayıt döneminin başlaması ile girilen bu süreçte esnafında ekonomik kazanımlarının azımsanmayacak kadar çok olduğunu vurguladı.

Kaya, "Hava alanlarında ve otobüs terminallerinde başlayan hareketlilik, Kars, Iğdır, Ardahan, Ağrı ve hatta bu illerimizin içlerindeki, kırtasiyelerde, otellerde, lokantalarda ve bu otel ve lokantaların alışveriş yaptığı toptancılarda ciddi şekilde hissediliyor. Bölgemizin ekonomisine öğrencilerin büyük katkısı var. Üniversiteleri 'bacasız fabrika' olarak nitelendiren halkımız eğitim dönemindeki hareketliliği öğrencilerin memleketlerine dönüşleri sonucunda oluşan boşlukla ciddi şekilde hissediyor." dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.