1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Emeksiz yemek olmaz
Emeksiz yemek olmaz

Emeksiz yemek olmaz

Kars Valisi Ahmet Kara,kafe işletmecisi Kenan Kara’yı tebrik etti ve “Emeksiz ekmek olmaz” diyerek, bir işin emekle her zaman başarıya ulaşacağını söyledi.

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara, Ermenistan sınırındaki Ocaklı Köyü’nde açılışını yaptığı Ani Kafe ve Restoranın hayırlı olmasını dileyerek, kafe işletmecisi Kenan Kara’yı tebrik etti ve “Emeksiz ekmek olmaz” diyerek, bir işin emekle her zaman başarıya ulaşacağını söyledi.

KENAN KARA BU İŞİ GÖĞÜSLEDİ

Vali Kara, “Ben gerçekten bu tesisin bu şekilde açılışından bulunmaktan fevkalade mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Şunu unutmamak gerek: Emeksiz yemek olmaz. Şemdi Ocaklı Köyü’nden Kenan Kara burasını 1 yıl önce İl Özel İdaresi’nden kiraladı. Burasını adam etmek içinde 1 yıldır uğraşıyor. Didindi, uğraştı bizim de önerilerimizi aldı ama kendi imkanlarını seferber etti ve bugün bu hale getirdi. İnşallah yüzümüzün akıyla, o da kendi yüzünün akıyla inşallah sonsuza kadar işletir. Bu tesis Kenan kara gibi 10 tane adamı besler. Bakın şimdi burada ileride burada hediyelik eşya satılacak. Kenan Kara ileride burada park ücreti bile alacak. Burada kahvaltı verecek, yemek satacak, belki döviz bile bozacak. Kartpostal satacak yeni bu tesis hakkıyla eğer ticari ve ahlaki kurallara göre işletilirse iyi iş yapar. Turizm kurallarına göre de işi bilen, turizmden anlayan, misafiri misafir etmeyi becerebilen elemanlarda çalıştırırsa inşallah hem o kazanacak hem biz kazanacağız. Çünkü bu Ani Harabeleri, bu 700 yıllık medeniyet, bu uluslararası bir medeniyettir. Bu medeniyete herkes sahip çıkıyor. Ermeniler kendilerinden bir şeyler görüyor, Türkler görüyor, hepimiz görüyoruz. Dünya kendinden bir şeyler görüyor bu Ani Harabelerinde. Dolayısıyla bu medeniyetin kalıntıları değil bir tane Kanan Kara’yı yüzlerce, binlerce Kenan Kara’yı besleyecek kadar kaynağa sahip. Dolayısıyla ben öncelikle Kenan beyi tebrik ediyorum. Çünkü buranın geçmişte olumsuz bir imajı vardı. Yani daha önce burası açılmış ve çalıştırılmış fakat bir takım nedenlerle kapatılmış. Ama Kenan bey bunu bir daha göğüsledi ve dedi ki ‘ben burayı ticaret kurallarına göre, ahlak kurallarına göre bir turizm tesisi olarak çalıştıracağım. Hem ben kazanacağım hem de size kazandıracağım’ Bizde kendisine inandık ve burasını verdik. Ben eminim ki Ocaklı köyü de kazanacak. Ocaklı köyü de hediyelik eşya satacak. Çorabından tutun da evde kullanılan bütün eşyaları bu köy yapabiliyor. Bir dahaki gelişimizde inşallah buradan hediyelik eşyalar alacağız. Belki hediyelik biblolar satın alınacak. Obsidyen taşı da buralarda hediyelik eşya olarak satılacak.” dedi.

ANİ CİVARI ŞENLENECEK

Ani Harabeleri’nde artık bir düzen ve ciddiyetin olacağına işaret eden konuşmasında işletmeci Kenan kara’ya öğütlerde de bulunan Vali Kara, “Erzurum’un Oltu’suna da yer vereceksin, Erzincan’ın bakır işine de yer vereceksin, Kars’ın obsidyenine de yer vereceksin. Pamukkale’nin biblolarına da yer vereceksin. Ama o turiste mutlaka bir şeyler satacaksın. Mutlaka buraya gelenler satın almanın verdiği mutlulukla dönecekler. Ama susuz ve tuvaletsiz kalmayacaklar. Tesisin içinde tuvalet olmakla birlikte birde yeteri kadar tuvalet yapımını da başlattık. Yani bundan sonra bu köyde turist geldiği zaman hiçbir eksiği olmadan yemesini, içmesini, temizlenmesini, yerine getirecek, arabasını park edecek, gerekirse dövizini bozduracak, parasını harcayacak, karnını doyuracak ve buradan mutlu bir şekilde güler yüzle gidecek.” diye konuştu.

MUTLU TURİST TÜRKÜSÜ DE BESTELENİR

Bir turistin ziyaret ettiği bölgeden mutlu ayrılmasının önemini bir zamanlar Antalya’da ‘mutlu bir Hollandalı’ şarkısı yapıldığı örneğiyle anlatan Vali Kara, Kars’ın da mutlu turistlere beste yapar duruma gelmesini arzuladıklarına işaret ederek, “Türkiye’de turizm yeni geliştiği yıllarda Antalya’da ‘mutlu bir Hollandalı’ diye bir şarkı vardı. Onun kliplerini televizyonlarda gösteriyorlardı. Yani ülkemize gelen turist mutlu olarak, memnun olarak ayrılması lazım. Çünkü turistler ülkemizin tanıtımını yapacak elçiler olarak dönüyorlar. Senin buraya gelen turist bir daha geliyorsa, on defa geliyorsa bileceksin ki senin işler iyi gidiyor. Sen işleri düzgün yapıyorsun, sen turizmi biliyorsun demektir. Ama bir gelen turist bir daha gelmiyorsa bileceksin ki senin işler kötüye gidiyor, turist memnun değil buradan. Önemli olan bir gelenin bir daha, bir daha gelmesidir. Bir daha gelmesi de burada karşılaşacağı memnuniyetle alakalıdır. İnşallah turistlerimiz memnun olarak buradan ayrılırlar. Bizlerde daire amirleriyle birlikte zaman zaman gelip burada yemek yiyeceğiz.” şeklinde konuştu.

ÖLÇÜLÜ OLMAYI UNUTMAYIN

Vali Kara daha Kenan Kara’ya ölçülü olmaları tavsiyesinde bulunarak şöyle konuştu:

“Ölçülü olmayı sakın unutmayın. Yani başlarken ölçülü başlayın, bir sürü masraf ettiniz çok açılmayın. Yavaş yavaş, güzel güzel gidin. Bu tesis hepimize, memleketimize, ülkemize, Kars’ımıza, Ocaklı köyüne de hayırlı olsun. Kenan beyi tebrik ediyorum. Çünkü bu işin öncüsü oldu ve bu işi en iyi şekilde başaracağına da inanıyorum. Çoluğunu, çocuğunu, akrabasını, eşini, dostunu da çalıştıracak. Belki işten anlayan aşçılarda çalıştıracak. Bizde destek vereceğiz. Bol ve bereketli kazançlar diliyorum.”

ANİ’DE YER ALTINDA BİNLERCE KALINTI VAR

Türkiye-Ermenistan sınırında bulunan ve dünyanın gözünün üzerinde bulunduğu Ani Harabeleri’nin er altında bulunan yüzlerce kalıntısının gün yüzüne çıkarılması için büyük önem arz eden kazı çalışmalarının önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

Bir çok medeniyete ev sahipliği yapan, bir çok din ve kültüre kucak açmış Ani Harabeleri’ndeki kazı çalışmalarının aksamasıyla ilgili açıklama yapan Kars Valisi Ahmet Kara, “Ani Harabelerinde önümüzdeki yıllarda kazılar biter, restorasyon çalışmaları da biterse güzel olur. Bizim derdimiz burada kazı bitmediği için restorasyon hızlanamıyor. Problemimiz bu. Kazı yapılmamış alanımız daha çok fazla. Yerin altında yüzlerce, binlerce kalıntı var daha. Bu kalıntılar ortaya çıkmadan restorasyona giremiyoruz. Yoksa restorasyon için paramızda var ama kazı da ne hikmetse bir türlü düzgün gitmedi. 2 yıldır doğru düzgün kazı heyeti de gelmedi. Geçen sene önce yetkiyi müze müdürüne verdiler sonra ne oldu ne bitti geçen sene de kazı olamadı. İnşallah bu sene kazı olur. Kazı yapıldıkça sona yaklaşıyor olacağız. Kazıdan eserler çıktıkça restorasyonda devam edecek.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.