1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Engellilerle Masa Tenisi Oynadılar
Engellilerle Masa Tenisi Oynadılar

Engellilerle Masa Tenisi Oynadılar

Kars Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sosyal Destek Projesi’nin açılışı yapıldı.

A+A-

Kars valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ın katıldığı açılışta, protokol üyeleri engellilerle masa tenisi oynadı.Vali Kara ve Başkan Bozkuş engelli rakipleri karşısında zorlandı.

SODES Projesi’nin açılış konuşmasını yapan Vali Ahmet Kara burada yaptığı konuşmada, "Dolunay Derneği ilimizde bizi utandıracak kadar, mahcup edecek kadar hatta dernek sınırlarını aşacak kadar çeşitli faaliyetlerini gördüğümüz bir dernek. Engellilik doğuştan veya sonradan Allah'ın kaderi, ama engellilere sahip çıkmamak, engellileri toplumun dışında bırakmak engellileri evlerine mahkum etmek biz toplumun kabahati" dedi.

Kara, Dolunay Derneği'ni ve yöneticilerini engelliler konusunda yaptıkları çalışmalardan dolayı kutlayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Engellilerimiz için çeşitli müzik kursları, sportif faaliyetler, spor kursları ve görsel sanatlar tiyatro gibi sanatları icra ederek bu arkadaşları topluma kazandırmayı, toplumdan ayrı tutmamayı, sağlıklarını korumayı ve gerekirse bu arkadaşlara istihdam sağlama yönünde çeşitli kuruluşlarla görüş onlarla işbirliği yapmayı kendilerine hedef kabul etmişler. Bugün Karsımızda 4 bin küsür engelli var. Bu engellilerden 500 küsuru toplumun içinde, diğerleri ailelerinin yanında kapalı yerlere kapanmış yalnız kalmış vaziyetteler. Bizim vazifemiz aslında bu toplumda ayrı yaşayan engellilerimizi, topluma kazandırmak, onları toplumun yararlandığı her türlü hizmetten yararlandırmak olmalıdır. Maalesef bizim toplumumuzda henüz engellilere yeterli derecede imkan tanınmamaktadır ve yeterli derecede önem verilmemektedir. Bu derneğimiz bu hususta oluşan boşluğu doldurmaktadır.”

Dolunay Derneği Engelliler Birimi Başkanı Faruk Ocak da derneğin hedefi ve faaliyetlerin hakkında bilgiler verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.