1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdal Ataş Van Başkale’de Depremzedelerin Yanında
Erdal Ataş Van Başkale’de Depremzedelerin Yanında

Erdal Ataş Van Başkale’de Depremzedelerin Yanında

​​​​​​​Elazığ depremi sonrası Fransa’dan Elazığ’a gelerek depremin yaralarını saran Euro Assocıatıon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever işadamı Erdal Ataş, şimdi de Van’da vatandaşın umudu oldu.

A+A-

Merkez üssü İran olan 5,9 şiddetindeki depremin, Van'ın Başkale ilçesi ve mahallelerinde şiddetli bir şekilde hissedilmesi ve büyük çaplı hasar oluşması Fransa’da ikamet eden Karslı İşadamı Erdal Ataş’ı yeniden harekete geçirdi.

Depremde evleri ve ahırları yıkılan, hayvanları telef olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışma başlatan Erdal Ataş, Fransa’dan Van’a gelerek, depremde zarar gören ailelere ve çocuklara geniş çaplı büyük ve önemli statüde yardımda bulundu.

Depremden en çok etkilenen ve zarar gören çocukların yardımına koşan Erdal Ataş, çocuklara; oyuncak, mont, ayakkabı - bot, atkı-bere eldiven ile kışlık giyecek dağıtarak Elazığ’da olduğu gibi Başkale’de de çocukların ve depremzedelerin sevgisini kazandı.

Grup ATAŞ’ın sosyal sorumluluk projelerini yürüten Euro Assocıatıon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Ataş, önce çadırda kalan depremzedeleri ziyaret ederek ihtiyaçları karşıladı.

Depremzedelerin yasam alanlarında kalarak, soğuğu, acıyı, hüznü ve umudu bir arada yaşayan Erdal Ataş, daha sonra mevcut durum ile ilgi bilgiler aldı.

Ataş, tüm imkanlarımızla depremzedelerimizin yanında ve yapılması gereken her şeyi yapıyoruz. Van Başkale depremi büyük bir acıyı barındırıyor. Telef olan hayvanlar, evleri yıkılan insanlarımız var. Tespitlere göre 193 ahır yıkılmış, 105 ahır ise ağır hasarlı. 2000 küçükbaşın ve 150 büyükbaş hayvanın telef olduğu bildiriliyor. Durum vahim, bizler de bu acıya ortak olmak ve acıları bir nebze de olsa hafifletmek için buradayız, dedi.

Euro Assocıatıon Vakfı tarafından Van Başkale ve köylerinde yardım faaliyetlerinin bugün itibari ile sona erdiğini belirten Erdal Ataş şunları söyledi : “Depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak için Fransa’dan Van Başkale’ye geldik. Depremden etkilenen bütün mahalle ve köylerde yardımlarda bulunduk. Üzülerek ifade edeyim ki ; üç köyümüzde sağlam ev kalmamış, ayrıca bir çok civar köyde ağır hasarlı evler var. Başkale’de kar kalınlığı yaklaşık bir metreyi buluyor. Özellikle geceleri çok soğuk, dondurucu ayaz var. Umarım en kısa zamanda konteynerlerde daha insani koşullarda yaşam başlar. Yurt dışında bulunan firmamıza ait sosyal sorumluluk projesini üstlenen EURO ASSOCIATION Vakfımız yardım faaliyetini Elazığ’dan sonra Van Baskale’de gerçekleştirmeye devam etti. Trajik sonuçlarıyla geçmişte defalarca kendini gösteren deprem gerçeği ile artık yüz yüzeyiz. Depremle yaşamayı öğrenmeli, karşı karşıya olduğumuz tehlikeden en az hasarla kurtulmak adına bilinçlenmeli ve ülke olarak ona göre tedbirler almalıyız. Deprem felaketi inşallah ülkemizde bir daha yaşanmaz. Bütün Vanlı kardeşlerimize tekrar geçmiş olsun diyor, yaralılara acil şifa diliyorum.”

1as8.jpg2as2.jpg3as3.jpg4adddddddddddddddddddddddddd.jpgccccddcdcdcddcddccd.jpg

5as5.jpg

z1.jpgz2.jpgz3.jpgz4.jpg

6as1.jpg7as6.jpg0ass.jpgs-011.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.