1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan Yıldırım Aday Adayı
Erdoğan Yıldırım Aday Adayı

Erdoğan Yıldırım Aday Adayı

Erdoğan Yıldırım AK Parti Kars Milletvekilliği Aday Adaylığı resmi başvurusunu yaptı.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ederek AK Parti Kars Milletvekilliği Aday Adaylığını açıklayan Erdoğan Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığında resmi başvurusunu yaptı. 

Başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra Kafkas Haber Ajansı’nın (KHA) adaylık süreciyle ilgili sorularını cevaplayan Erdoğan Yıldırım, adaylık sürecini bir rekabet ortamı olarak değil, güzel bir hizmet yarışı olarak adlandırdığını söyledi. 

“Halka hizmet olarak hareket ediyoruz” diyen Yıldırım, adaylığınızın önce Kars’a sonra ülkemize ve şahsına hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. 

AK Parti Aday Adaylarının hepsinin birbirinden değerli ve kıymetli olduğuna da işaret eden Yıldırım, “AK Parti’nin de bu kadar teveccühe mastar olması bizi de ziyadesiyle memnun etmiştir. Türkiye döneminde ve Kars’ımızda da çok ciddi bir teveccüh çok ciddi bir başvuru var. Diğer partilerin aday adaylarına baktığımız da çok fazla bir talebin olmayacağı görülüyor. Çünkü AK Parti’nin çok ciddi bir oranla referandumdan çıkması, bundan sonraki süreçte de halkın AK Parti’ye olan inancının artarak devam edeceği aşikardır.” dedi. 

Tüm bunlar göz önüne alındığında hizmetin her tarafa ulaştığının rahatlıkla görüldüğüne de dikkat çeken Yıldırım, “Halkımız, AK Parti’nin hizmetlerini en iyi şekilde ve en ücra noktalara kadar hissetmekte. Bu anlamda da geçmişimizden gelen ve almış olduğumuz eğitim ve misyon olarak da biz her zaman AK Parti teşkilatının içinde olduk. Her zaman Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda Partimizin ve ülkemizin refahı ve huzuru için elimizden gelen katkıyı ve desteği vermek çaba harcadık. Karınca kararınca da bir nebze da olsa katkımızın olması için çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

AK Parti’nin projelerinden bahseden Yıldırım, “Sayın Başbakanımız artık Türkiye’nin birçok konusunu gündeme getirmiş. Bu konuların hepsinin de öncelik sırasına göre sıralamış ve bunların hem çarelerini hem de sonuçlandırmasının yapmıştır. Bunlar; ulaşım, sağlık, eğitim, sosyal hizmetler, kültür sanat ve spor diyebiliriz. Çünkü kendisi hem yerel yönetimlerden gelmekte hem siyasette çok ciddi süreler geçirmiş ve benimde her zaman örnek aldığım bir başbakanımız, onun talimatları ve onun vizyonuyla bende inşallah Kars ile ilgili bazı önemli projelere değineceğim; Projelerimizin başında, zaten hükümetimiz ve AK Parti hükümetimiz en iyi şekilde yapmaktadır. Bunların başında şehrimizin tarım ve hayvancılığını, bununla ilgili yapılabileceklerin neler olduğunu zaten AK Parti olarak da birçok platformlarda bunu dile getirdik. Bizim tarım ve hayvancılıkla ilgili söyleyeceklerimizin başında, teşvik yasalarının ve ya teşvikler verildiğinde 2 tane önerimiz vardı. Bu önerilerde inşallah hayata geçecek.” şeklinde konuştu.

KARS, HAYVANCILIK ÜSSÜ OLACAK

Kars’la ilgili projelerinden söz eden önceliklerin başında hayvancılık geldiğini belirterek, “Eğer biz Kars hayvancılık üssü olacak diyorsak bunun alt yapısı için de buraya yapılacak yatırımlar için de ciddi projeler üretmek gerek.” dedi.

Yıldırım şunları söyledi: “Bölgesel ve Sektörel teşvikler önemlidir. Bunun da bölgesel olması önemli. Bizim bölgemizde 3-4 tane daha İlimiz var. Eğer, sektör olarak da hayvancılık diyorsak, birçok bölgeyi de bunun içine dahil edersek belki Kars, bundan istediği verimi alamayacak. Çünkü uzaklık anlamında bölgenin birçok coğrafi ve hava şartları anlamında, maliyetlerin yüksek olması anlamında belki de sıkıntı çekecek illerimiz arasındadır. Onun için bölgesel olsun diyoruz, onun için diyoruz ki sektörel olsun.

Kars’ın sanayisiyle ilgili çalışmalarımız olacak. Sanayi hayvancılığa bağlı et ve süt ürünlerinin bir marka haline getirilmesi. Bir Kıbrıs örneğinde Helen peynirine şimdi Rumlar sahip çıkmaya çalışıyor. Kars’ın kaşarı bunların hepsini en iyi şekilde marka haline getirmek lazım.

Bunları da et ve süt olarak sanayimizin daha bilimsel daha entegre ve daha teknik olması için çaba sarf etmeliyiz. Belki küçük küçük işletmeler değil ama büyük hobiler haline getirip Türkiye ve dünyadaki et ve süt ürünleri içinde payımızın artırılması için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz.

Eğitim ve sosyal kültür projelerimiz var. Bunlar mesleki sosyal ve kültürel projelerdir. Bu projelerin belki birçoğunu hükümetimiz yapmakta ama Kars’ımızda bunu biraz daha yaygın hale getirmek lazım. Eğer siz gençlerimize sahip çıkmazsanız veya biz sahip çıkmasak sokak çok çabuk sahip çıkıyor. Çünkü gençtir belki bir şeylere yönelecektir. Ama onun enerjisini sporla, eğitimle, sosyal ve kültürel amaçlı yönlendirirsek bunları da çok iyi bir şekilde topluma kazandırmış olacağız. Meslek edinme kurları, sertifikasyon programları… Bunlar belki Avrupa ölçeklerindeki saatlere çıkartılarak yani bu saatler belki yeterli olmayabilir. Birazda hobiden çıkarıp uzmanlaşma noktasına getirebilir miyiz? Çünkü baktığımız ara eleman Türkiye’de de problem, bazı bölgelerde de problem. Ara eleman bulmak çok zor. Onun için bunları sertifika programlarıyla, Milli Eğitim, Halk Eğitim aracılığıyla daha ciddi saatlere çıkarıp daha ciddi eğitimlerle iyi bir yapıya kavuşturmak amacındayız.

Üniversitelerimizin açılmayan bölümleriyle ilgili gerekli girişimlerde bulunacağız. Üniversite şehrin bacası sanayisi, şehrin eğitimi şehrin kültürüyle şehrin yapısını geliştirecek olması anlamında çok önemsiyorum. Türki Cumhuriyetlerine açılan bir kapı olması vesilesiyle oradan gelen öğrencilerin başka bir yere gitmesinin engelleyerek şehrimizde ikamet etmesi ve şehrimizde eğitim görmesi anlamında da elimizden gelen katkıyı Sayın rektörümüz ve akademisyenlerle beraber, bunlar için neler yapabiliriz. Bunlar için de tanıtım çalışmalarımız mevcut. İnşallah bunları da biz Kars’ımıza kazandırmaya çalışacağız.

Bilinçlendirmenin altında istişare diyorum. Bu bizim için çok önemli. Sadece benim için değil tüm Kars için çok önemli. İstişare kültürünü ve bilinçlendirme kültürünü inşallah Kars’ta başlatacağız. Yani tüm birimlerle tüm muhataplarla şehrin her 3 ayda ve ya 4 ayda bir hangi sorunları varsa bunları masaya oturtup tüm muhataplarıyla birlikte artılarıyla eksileriyle değerlendirip ortak bir metinle ortak bir düşünceyle ve akılla bunları ortaya koymaya çalışacağız. AB projeleri var, AB projeleri bence Kars’ta belki çok tanıtılmadı belki bizimde çok fazla ilgilenmediğimiz bir olması münasebetiyle AB projeleri üzerinde çok duruyoruz.

Kalkınma Ajansları burada çalıştı ve ciddi anlamda da projeler aldı. Bu projelerin desteklenmesi anlamında ve Avrupa yapısal fonları, çevre, eğitim fonları, kadın erkek eşitliği gibi sosyal içerikli konuları, artımsal makineleşme, yerel hizmetlerin etkinliğinin artırılması gibi fonların derhal kullanılması gerekmekte. Çünkü ortak bir havuz var, eğer siz o havuza, AB havuzuna proje verirseniz oradan faydalanıyorsunuz. Yoksa bu paralar kendi paralarımız. Diğer ülkeler kullanıyor ve biz bunu çok etkilide kullanamıyoruz. Bununla ilgili de elimizden gelen katkıyı vereceğiz.

Eğitimde cinsel ayrımcılığın kısmi olarak da yeni eğitim sistemiyle AK Parti’nin 8 yıllık bir çalışmasıyla 8 yıldır çok ciddi bir çalışmasıyla ve eğitimde ciddi mesafeler aldı. Bunlar için de bazı girişimlerde bulunacağız. Gerekirse köy köy gezeceğiz. Bu bizim için çok önemli Kadın erkek eşitliği ile ilgili projelerimiz var.

Engellilerimizle, çocuklarımızla, gençlerimizle ilgili projelerimiz var. Sağlıkla ilgili ciddi ilgili projeleri hayata geçirmek için çalışacağım. Çünkü Kars’ın hakikaten buna da ihtiyacı var. Şu anda belki yeterli belki yeterli değil ama biraz daha geniş ve kapsamlı sağlık hizmetlerini istiyoruz. Bunun da gerekli çalışmalarını yapacağız. Ben Kars’ı çok şanslı görüyorum. 

Kars’ın dinamitleri var, belki de bir çok ilde olmayan dinamitlerimiz var. Bu dinamitlerin başında Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri gibi mübarek bir zatımız var. İnanç turizmi olarak belki Kars’ı Türkiye değil, bütün dünyaya tanıtabilecek bir mübarek zat. Konya’yı Mevlana tanıttı. Konya Mevlana ile 2-3 milyon turist çekmekte. Bu da şehrin ekonomisi için çok önemli bir katkı. Bunla ilgili olarak da biz de elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Kış turizmi Sarıkamış’ı daha kullanma anlamında Sarıkamış için gerekli yatırımların ve gerekli yatırımcıların buraya gelmesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz.

Tarih turizmi ve kültür turizmi diyoruz. Ani gibi bir hazine elimizde ve bundan çok fazla faydalanamıyoruz. Bunun için de gerekli girişlimler de bulunacağız. Yayla turizmi için de gerekli katkıyı yapacağız. Belki birçok yere nasip olmayan büyük Çıldır Gölümüz var. Bunların hepsini hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz.

ERDOĞAN YILDIRIM'IN ÖZGEÇMİŞİ

1969 yılında Kars'ın Selim ilçesinde dünyaya gelen Erdoğan Yıldırım, yüksek öğrenimini A.Ü. İşletme Fakültesinde tamamladı. Aile şirketlerinin çeşitli kademelerinde görev aldı. Ticari işlerinin dışında Sivil Toplum Örgütlerinde ve Meslek Örgütlerinde sosyal sorumluluk anlayışıyla birçok görevler üstlendi. Yıldırım, KARS-ARDAHAN-IĞDIR Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanlığı, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Kalkınma Ajansı Kurul Üyeliği, Ankara Kent Konseyi Üyeliği, Ankara Kent Konseyi Ticaret Komisyonu Üyeliği, Ankara Kent Konseyi İmar Komisyonu Üyeliği, Ankara Ticaret Odası Gayrimenkul Danışmanları Meslek Komitesi Başkanlığı, Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de başarıyla yürütüyor. Yurt dışında 20 den fazla ülkede farklı sempozyum ve panellere katılan Yıldırım, halen Ankara'da inşaat, gayrimenkul ve akaryakıt sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor. İngilizce ve Arapça dillerini bilen Erdoğan Yıldırım, evli ve iki çocuk babası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum