1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ermeni Soykırım Yalanı
Ermeni Soykırım Yalanı

Ermeni Soykırım Yalanı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Atatürkçü Düşünce Kulübü Tarafından Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonunda “Ermeni Soykırım Yalanı” Konulu Panel düzenlendi.

A+A-

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan etkinliğe Kars Belediye Başkan yardımcısı Haydar Yılmaz, KAÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, Azerbaycan Konsolosluğu Konsolos yardımcısı Asiman Aliyev, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Panel öncesinde ilk olarak Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Mustafa Sungur tarafından günün mana ve önemini ifade eden açılış konuşması yapılırken ardından, KAÜ Tiyatro Kulübü tarafından “Hocalı Katliamı” konulu tiyatro gösterisi sergilendi.

Panelde ilk olarak KAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop “Ermeni Meselesinin Tarihsel Gelişimi” konulu sunumunu yaparken, ardından söz alan Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Vurgun Eyyub ise, “Hocalı Soykırımının Tarihi ve Siyasi Nedenleri” adlı sunumuyla katkıda bulundu. Daha sonra, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Bedirhan Ahmedov “Yalancı Ermeni Soykırımı, Gerçek Türk Katliamı”, yine Fen-Edebiyat fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hurşit İsa “ Ermeniler ve Gondarma Ermeni Soykırımı” ve son olarak da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Elnur Hasan Mikail ”Sahte Ermeni Soykırım İddialarının Bilimsel Yöntemlerle Çürütülüşü” konularında bilgiler verdiler.

Oldukça renkli ve verimli geçen program geçmişten günümüze ışık tutan ve günümüzü de ziyadesiyle ilgilendiren konuların bu gibi etkinliklerle canlı tutulması temennisiyle son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.