1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erol Hüryurt Vefat Etti
Erol Hüryurt Vefat Etti

Erol Hüryurt Vefat Etti

​​​​​​​Kars basın tarihinin önemli isimlerinden Erol Hüryurt, hayata gözlerini yumdu.

A+A-

1955’ten günümüze yayın hayatını sürdüren Hüryurt Gazetesi Sahibi Erol Hüryurt’un vefatı büyük üzüntü ile karşılandı.

Renkli kişiliği, kendine has üslubu, cesareti, bilgisi, tecrübesi, yetiştirdiği gazeteciler ve Kars’ın önemli meseleleri konusunda açık sözlülükle savunduğu fikirleriyle; sevilen, sayılan, yeri doldurulamayacak gazeteci Erol Hüryurt 75 yaşında vefat etti.

Erol Hüryurt’un oğlu Erbil Hüryurt ; “ Babamızı bugün sonsuzluğa uğurladık. Hepimizin başı sağ olsun. Türk basınının bölgede büyük isimlerinden birisiydi. Sadece basının değil, Kars düşünce dünyasının da özel isimlerindendi. Dürüst, ilkeli ve iyiliksever bir insandı. 75 yıllık hayatı boyunca hep Kars için çalıştı. Kars’ın gelişmesi ve kalkınması sürecinde büyük çabalar sarf etti. Yarım yüzyılı aşan meslek hayatında da ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermedi. Vatan ve millet sevdalısıydı. O’nu her zaman saygı, sevgi ve takdirle yâd edeceğiz. Cenabı hak mekanını cennet eylesin, bizlere sabır versin, Allah rahmet etsin.” dedi.

Erol Hüryurt’un Hayatından Bir Portre :

30 Mart 1949 yılında, altı çocuklu Çapan Ailesi’nin beşinci çocuğu olarak dünyaya gelen Erol Çapan, İlkokulu Kars Merkez Fevzipaşa İlkokulu’nda, Ortaokulu Kars Merkez Ortaokulu’nda, Liseyi ise Kars Merkez Alparslan Lisesi’nde 1970-1971 dönemi mezunları arasında tamamladı.

Hüryurt Gazetesi’nin kurucusu olan babası Seyfi Çapan, Hüryurt Gazetesi’nin 16. kuruluş yılı münâsebetiyle, Türkiye’de ilk kez kullanılan bir soyadını Ailesi’ne lâyık görerek, gazetenin ismini soyadı olarak, 1971 yılından itibâren kullanmaya başlamıştır. Böylece “Çapan” soyadı tashih edilerek, “Hüryurt” olmuştur.

Vatanî görevini Mardin Silopi’de tamamladıktan sonra, baba mesleği olan gazeteciliğe adım atan Erol Hüryurt, Kars eşraflarından Fazıl Uğurlu ( Fazıl Usta)’nın ilk çocuğu olan Firuze ile 10 Temmuz 1976 yılında hayatlarını birleştirdiler.

Ailenin gazeteci diğer ferdi olan Erbay Hüryurt’un çıkarmış olduğu Bugün Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürlüğü görevini üstlenen Erol Hüryurt, gazeteciliğin yanı sıra 1993 yılına kadar müteahhitlik yaptı. Ülkenin birçok illerinde inşaat ve yapı sektöründe çeşitli hizmetler verdikten sonra, baba mesleğinden kopamayacağını anlayarak, bir daha farklı bir işle meşgul olmamak üzere baba mirası gazeteciliğe dört elle sarıldı.

Erol Hüryurt sırasıyla ;

* Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti İkinci Başkanlığı,

­* Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Kurucu Üyeliği,

* Kars Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği,

* Kars Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Erol Hüryurt, aynı zamanda ; T.C. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü “Sürekli Basın Kartı” sahibiydi.

Hüryurt Gazetesi ve www.gazetekars.com’un imtiyaz sahibi olan Erol Hüryurt ; İlkay Hüryurt Timur, Ahu Hüryurt Yıldız ve Ahmet Erbil Hüryurt  isimli üç çocuk babası ; Neslişah ve Berkin Timur, Elif ve Asya Yıldız, Erol ve Zeynep Hüryurt isimli altı torun sahibiydi.

Araştırmacı yazar İbrahim Çapan tarafından Erol Hüryurt ve ailesinin hayat hikâyesini anlatan “Gümrü’den Kars’a (Çapan) Hüryurt Ailesi 1869 - 2017” isimli Ankara Doğuhan Yayımları’ndan çıkan bir eser de bulunuyor.

Cenaze programı ;

15 Eylül 2024 Pazar günü öğlen namazı sonrası Kars Işıklı Camisi'nde kılınacak Cenaze Namazına müteakip Yenimahalle Mezarlığı'na defnedilecektir.

erol-huryurt-1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.