1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ev Çocuğun Üstüne Uçtu
Ev Çocuğun Üstüne Uçtu

Ev Çocuğun Üstüne Uçtu

Kars'ta son bir haftadır etkili olan yağmurdan dolayı Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bir gecekondunun çatısındaki kalas, 10 yaşındaki bir çocuğun üzerine düştü.

A+A-

Yatağında uyuyan çocuk, üzerine yıkılan evin atması sayesinde burnu bile kanamadı.

Edinilen bilgiye göre olay, bugün sabaha doğru saat 03.45 sıralarında meydana geldi. Derin uykuda olan Kılıç ailesi gürültüyle uyandı. Baba Mehmet Emin Kılıç (50), panikle çocuklarının uyuduğu odaya girdi. Oğlu İlhan Kılıç'ın üzerinde toprak ve tahtayı gören baba, hemen çocuğuna müdahale ederek odadan çıkarttı. Üzerine yıkılan evin atması sayesinde burnu bile kanamadan kurtulan küçük İlhan ise çok korktuğunu belirterek yetkililerden başlarını sokacak sıcak bir ev istedi.

Eşi doğum esnasında ölen Mehmet Emin Kılıç, çocuklarına hem annelik hem de babalık yapıyor. Baba Kılıç, 5 çocuğuyla birlikte Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yıkılan gecekonduda yaşıyor. İşsiz olan Kılıç, yağmurdan dolayı evin tavanındaki bir kalasın oğlunun üzerine uçtuğunu belirterek yetkililerden yardım istedi.

BAŞKAN BOZKUŞ KILIÇ AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Belediye yetkililerinin olayı Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'a iletmesi üzerine harekete geçen Başkan Bozkuş, toplantısını yarıda keserek Kılıç ailesini ziyaret etti. Başkan Bozkuş, can kaybının olmamasının kendilerini sevindirdiğini söyleyerek, "Arkadaşlar durumu bana telefonla bildirdi. Bende hemen buraya geldim. Ev gerçekten oturulmayacak durumda. Buradan aileyi hemen başka bir eve taşımamız gerekiyor. Arkadaşlara talimat verdim. Aileyi sağlıklı bir yere taşımamız gerekiyor" dedi.

"ÖNCE AİLEYİ BİR EVE YERLEŞTİRELİM"

Bozkuş, "Öncelikle ailenin daha sağlıklı bir eve yerleştirilmesi gerekiyor. Sonra bu evi yaptırırız. Arkadaşlar inceleme yapacaklar. Ev gerçekten oturulmaz durumda. Sevindiğimiz nokta can kaybının olmaması. Bu bizi sevindirdi. Ama devlet büyüktür. Biz vatandaşlarımızı sokakta bırakmayız. Tabi ki bu evi yaptıracağız. Ama öncelikle aileyi hızlı bir şekilde başka bir eve taşımalıyız" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, işsiz olan 5 çocuk babası Mehmet Emin Kılıç'a iş konusunda da yardımcı olacaklarını kaydetti. Bozkuş, evdeki incelemelerini tamamlandıktan sonra mahalleden ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.