Evde Yapılan Biralarda Neler Kullanılır?
Bira kiti evde bira yapanların kullanıldığı bir üründür.
İçerisinde sıvı malt özü bulunur. Malt özü, fabrikada bira maltı, yani arpanın, önceden haşlanıp daha sonra kaynatılması sonucu elde edilen pekmez kıvamına sahip tatlı sıvıdır. Evde bira yapımının olmazsa olmazı olan bira kiti mutlaka kaliteli olmalı ve doğru bir şekilde kullanılmalıdır. Bu şekilde hem istediğiniz gibi hem de sağlık bakımından riskli olmayan biralar elde edebilirsiniz.
Evde kendi birasını yapmayı tercih eden kişilerin en fazla merak ettiği sorulardan biri de ‘Evde bira yapımında etil alkol tercih edilir mi ?’ sorusudur. Hazır satın aldığınız alkollü içeceklerin hepsinde etil alkol mevcuttur. Bu, birasını kendi yapan kişiler için kafa karışıklığına sebep olur. Eğer biranızı satın almak istemiyorum ve evde kendiniz yapmak istiyorsanız, dışarıdan etil alkol eklemenize gerek kalmaz. Bira, malt, su, maya ve şerbetçiotu karıştırılması ve daha sonra bazı işletmelerden geçmesiyle elde edilir. Biranızdaki alkol ise fermantasyon ve mayalanma sonucu elde edilir.
Ev biracısı olanlar zaman zaman alkol seviyesini ayarlama konusunda güçlük yaşayabilirler. Bu durumda da yine dışardan alkol eklenmesine gerek kalmaz. Hazırlanan karışıma gerekli miktarda şeker ekleyip alkol seviyesi yükseltilebilir. Kısacası evde bira yapımında etil alkol kullanılmaz. Çünkü alkolü maya kendi kendine üretir.
Evde Bira Yapmak Güvenli Midir?
Sahte içkilerin ölüm ve körlük şeklindeki önemli sonuçları doğurduğunu mutlaka herkes duymuştur. Bu durum birçok kişiyi özellikle de evde bira yapımında deneyimsiz olanları biraz korkutabilir. Fakat düşünülenin aksine evde bira yapmak son derece güvenlidir. Bira kiti ve doğru kullanım ile en iyi biralari elde edebilirsiniz. Alkollü içeceklerde etil alkol kullanımı yaygındır. Sahte içki üretenler metil alkolün az maliyetli olması sebebiyle üretmiş oldukları içkilere metil alkol eklerler. Aynı zamanda sahte alkol riski hazır satın alınan biralar da vardır.
Malt Nedir?
Malt, biranın olmazsa olmaz malzemelerinden bir tanesidir. Mayşeleme işlemi sonrası kullanılan malt, şerbetçiotu ile karıştırıldıktan sonra farklı aromalara sahip bira elde edilir. Ana maddesi arpadır. Malt, arpanın ıslatıldıktan sonra, çimlendirilmeye bırakılarak, kurutulup, kavrulması sonucu elde edilir. Biranın ham maddelerinden biri olan malt, sıcak su ile mayşelendirilir. Bu işlem sonrası şerbetçiotu aromasıyla harmanlanıp fermantasyon işlemi yapılır. Bu şekilde lezzetli biralar üretilmiş olur.
Ev Yapımı Birada Şerbetçi Otu Ne İşe Yarar?
Küçük yeşil kozalak biçiminde ve kendine özel bir tadı olan bu bitki esnasında bira dünyası için yeni bir üründür. 9000 senelik bira tarihindeki eski zamanlarda bira yapımcıları şerbetçi otunu tercih etmemiştir. Şerbetçi otu 1000 yıldan az zamandır bira yapımında kullanılan bir üründür. Şu an hemen hemen içinde bu ot olmayan bir bira bulmak mümkün değildir. Ev yapımı bira için kullanılan bira kiti içeriğinde de bu ürün mevcuttur.
Ev Yapımı Bira Neden Acıdır?
Bira yapımında şerbetçiotunu hem birayı koruyucu özelliğe sahip olduğu için, hem aromatik bileşenlere sahip olduğu için, hem de biraya katmış olduğu acılık için kullanılır. Kaynama sürecinde eklenen şerbetçiotları, biraya temel ölçüde acılık şeklinde geri döner.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.