1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Evliya Camii'nde Mevlit Okudular
Evliya Camiinde Mevlit Okudular

Evliya Camii'nde Mevlit Okudular

Kars İl Müftülüğü, İstiklal Şair Mehmet Akif Ersoy İçin Evliya Camii'nde Mevlit Okuttu.

A+A-

Düzenlenen mevlit programına halk yoğun ilgi gösterdi. İl vaizi Eyüp Karakelle yaptığı konuşmada, Ersoy'un sözünün eri bir iman ve fikir adamı olduğunu, ne söylediyse sonuna kadar arkasında durduğunu ifade etti.

Türk toplumunun Akif'ten alacağı büyük dersler olduğunu kaydeden Karakelle, İstiklal Şairi'nin bir hatırasını cemaatle paylaştı: "Akif yolda karşılaştığı bir arkadaşı ile sevgi ile kucaklaşıyor. Bir gün buluşup muhabbet edelim diyerek tarih saat belirliyorlar. O gün o tarih geldiğinde Akif havanın çok Yağmurlu olması ve vapur seferlerinin iptal olmasına rağmen buluşma noktasına bir taka sahibi ile anlaşıp varıyor. Buluşma noktasında saatlerce bekliyor. O arada ikindi namazını eda ediyor. ve karşı tarafta ikamet eden arkadaşı gelmeyince geri dönüyor. Bir zaman sonra bu arkadaşı ile bir önceki sefer karşılaştıkları sokakta karşılaşıyorlar. Akif itibar etmeyip o arkadaşının yanından geçiyor. Arkadaşı koşarak yanına geliyor, 'Görmediniz mi dostunuzu' diyor. Akif, "Bir söz, ya ölüm veya ona yakın bir felâketle yerine getirilmezse mazur görülebilir.' diyor. Arkadaşı ile tam altı ay konuşmuyor. Bu ve benzeri yaşanmış olaylar ile Akif'in hayatından alınan derslerden en önemlisi özü ve sözü bir olmaktır."

Programda, Kars Hacı Halil Cami İmam Hatibi Kadir Taş, Bülbül Cami İmam Hatibi Kiyaseddin Ertano ve Şehitler Cami Müezzini Kemalettin Baysal Hatim duası, aşırlar ve mevlit okudu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.