1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Filistinliler de şehitlerimizi anacak
Filistinliler de şehitlerimizi anacak

Filistinliler de şehitlerimizi anacak

Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen ''Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı''na ilk kez Filistin'den de katılım olacak.

A+A-

Etkinlikler kapsamında, 20'si Filistinli toplam 400 izci, 20 kilometre yol yürüyerek, eksi 45 derecede çadırda kalarak, şehitleri anacak.

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, yaptığı açıklamada, federasyon olarak, çocuk ve gençlere milli bilinci aşılamak, vatan, millet sevgisini verebilmeyi hedeflediklerini, bu kapsamda ''7. Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı''nı düzenlediklerini söyledi.

''Çocuk ve gençlerimiz, Allahuekber Dağları'nda şehitlerimizin izledikleri güzergahları izleyerek, faaliyetlerde bulunacaklar'' diye konuşan Subaşı, o günler cephedeki askerlere Erzurumlu gençlerin sırtlarında gıda taşıdığını hatırlatarak, etkinlik kapsamında düzenlenecek yürüyüşle de o günleri gençlere yaşatacaklarını ifade etti.

Şenkaya ilçesine bağlı Gaziler köyünde düzenlenecek mevlit programına da katılacaklarını anlatan Subaşı, şunları kaydetti:

''O günler, ordumuz Gazilere girdiğinde bayrak bulamadığı için alay sancağını ezan okuyarak minareye çekmişlerdir. İzcilerimiz de halkla beraber, aynı onlar gibi minareye sancak çekecek, orada anma merasimi düzenlenecek. Programın arkasından izcilerimizden bir kısmı Bardız şehitliğine geçecekler, tecrübeli olanlar da Allahuekber Dağları'na tırmanmaya başlayacaklar. Uzun bir yürüyüşten sonra izcilerimizden tecrübeli olanlar çadır kurarak kalacaklar, daha tecrübesiz olanlar da Kaynakyayla köyündeki okulda ve evlere misafir olacaklar.''

-''Eksi 45 dereceyi Filistinliler de hissedecek''-

Allahuekber Şehitlerini anma programına bu yıl 400 izcinin katılacağını anlatan Subaşı, şöyle dedi:

''Kış faaliyetlerine yönelik anma programlarımıza ilk kez Filistinli izciler de katılacak. Programa katılacak 400 izcinin 20'sini Filistinliler oluşturuyor. Filistinli izciler, cumartesi günü Erzurum'a gelecek ve araçlarla direkt Bardız'a götürülecek. Allahuekber Dağları'nda geçtiğimiz senelerde yaptığımız faaliyetlerde biz eksi 45 dereceyi yaşadık. Eksi 45 derecede çocuk ve gençlerimiz buralarda çadırlarını kurup, kaldılar. Şimdi de bu eksi 45 dereceye gelecek olan Filistinli izcilerin bundan nasıl etkileneceklerini merak ediyoruz.''

Türkiye İzcilik Federasyonunun Dünya İzcilik Teşkilatı içerisinde gözbebeği konumunda olduğuna da değinen Subaşı, Balkan İzcilik Teşkilatı'nın merkezi olduklarını kaydetti.

Kuzey Afrika ülkeleriyle de izcilik faaliyetleri yürüttüklerini belirten Subaşı, izcilik faaliyetlerinde Afrika ülkelerine de öncülük ettiklerini belirtti.

Balkan ülkelerine izcilik konusunda konferanslar verdiklerini hatırlatan Subaşı, şöyle konuştu:

''Filistinli izcilerimiz ilk kez Erzurum'a geliyorlar. Daha önce Çanakkale, İstanbul ve diğer kamplarımıza da katıldılar. Fakat bu kadar soğuk olduğunu bile bile kendi rızalarıyla geliyorlar. Onlar için gerekli malzemeleri, yatacakları uyku tulumlarını hazırladık. Onlar çadırdan ziyade köylerimizdeki izcilik tesislerinde, evlerde konaklayabilirler. Sadece o programa katılmayıp, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün faaliyetleri kapsamında, kayak yapacaklar, kış sporlarıyla tanışacaklar. Buradan memnun olarak ayrılacaklarını düşünüyorum.''

-''Kış faaliyetlerine en zoruyla başlayacaklar''-

Filistin'den gelip de Allahuekber Dağları'nda şehit olanların da bulunduğunu anlatan Subaşı, ''Filistinli izcilerimiz sadece atalarını anmak için değil, bizimle birlikte olduklarını göstermek için burada olacaklar. Onlar ayrıca çevremizdeki ülkelerde izcilik yapabilecek, bu kadar önemli malzemelere sahip başka ülke yok. Burada sadece milli bilinç faaliyeti değil, federasyon faaliyetlerinin en zoru denilebilecek bir faaliyete katılacaklar'' şeklinde konuştu.

Federasyon Başkanı Subaşı, ''Kardan mağaralar yapıyorlar, kayak yapıyorlar ama bu kadar soğukta, bu kadar uzun yürüyüşü gerektiren ve bu kadar fazla donanımlı bir faaliyet başka yok. Filistinli izcilerimiz, kış faaliyetlerine ilk kez katılacaklar. Onlar en zoruyla başlamak istediler. Toplam 20 kilometre yol yürüyerek gidilecek'' dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.