1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gazeteci Kutlay Doğan hayata veda etti
Gazeteci Kutlay Doğan hayata veda etti

Gazeteci Kutlay Doğan hayata veda etti

​​​​​​​Karslı hemşehrimiz araştırmacı gazeteci ve yazar Kutlay Doğan, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

A+A-

Kutlay Doğan’ın ani vefatı şehrimizde üzüntü ile karşılandı.

Merhumun cenazesi, yarın (17 Ekim 2024 Perşembe günü) İsmet Oğultürk Camii'nde saat 14:30'da kılınacak namazın ardından Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki aile mezarlığında defnedilecektir.

Taziye için kardeşi Atalay Doğan: 0533 269 86 86

Kutlay Doğan hakkında :

1948 yılında Kars’ın Arpaçay ilçesinde doğan Kutlay Doğan, gazetecilik kariyerine 1970 yılında başladı. Kariyerinin ilk yıllarında Ankara'da "Hüryurt" gazetesini ve üç dilde yayınlanan "Türkiye'nin Sesi" dergisini çıkararak medya dünyasında kendine yer edindi. Doğan, Türkiye Gazetesi'nde üç yıl çalıştıktan sonra, 1995-2005 yılları arasında TRT'de yayınlanan "Politika Kulvarı" adlı programın Genel Yönetmenliği görevini üstlendi. Bu dönemde, program kapsamında yaklaşık 100 belgeselin hazırlanmasına öncülük etti.

Televizyonculuk kariyerini sadece TRT ile sınırlamayan Doğan, bir yıl süreyle TRT’de "İller Yarışıyor" programını, TGRT'de ise 18 ay boyunca "Tele-Politik" adlı programı yönetti. 1998 yılından itibaren, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Türkiye’nin Resmi Tanıtım Kitabının sorumluluğunu alarak, kitabın yedi dilde bastırılıp dünyaya dağıtılmasını sağladı.

Sivil toplum alanında da aktif olan Doğan, Türk Konut’un kurucuları arasında yer almış ve kuruluşun Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. Ayrıca, Türk Basın Birliği’nde beş yıl boyunca Genel Başkan Yardımcılığı yaparak basın camiasına katkı sunmuştur. 1993 yılında Türk Haberler Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Doğan, bu süre zarfında "Turgut Özal Belgeseli" adlı kitabını da yayınlamıştır.

Doğan, medya sektöründeki uzun kariyeri boyunca hem yazılı hem görsel alanda önemli projelere imza atmış, Türkiye’nin tanıtımına yönelik çalışmaları ve belgesel yapımlarıyla anılacak bir isim olmuştur.

15 Ekim 2024 tarihinde hayata gözlerini yuman merhum Kutlay Doğan'ın 2 oğlu ve 1 kızı bulunuyor. Aşıklık gelenekleri üzerine çalışmaları ve TV programları da bulunan Doğan, gençliğinde Şahin Kara Şahin yönetimindeki Kars Radyosu Serhattan Sesler Korosu'nda da faaliyetlerde bulunmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.