1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gazeteciler Cemiyeti Seçimi Yapıldı
Gazeteciler Cemiyeti Seçimi Yapıldı

Gazeteciler Cemiyeti Seçimi Yapıldı

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti seçimi yapıldı.

A+A-

2 yılda bir yapılan Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Olağan Kurulu Kızılay binasındaki yerinde yapıldı. Tek listeyle seçime giren mevcut Başkan Yücel Sezer yeniden başkanlığa getirildi. 49 üyesi bulunan cemiyetin seçiminde 29 üye oy kullandı.

Seçim öncesi bir konuşma yapan Cemiyet Başkanı Yücel Sezer, “Cemiyetimin çeşitli gün ve kuruluşların etkinliklerine katılmış, çelenk göndermiş ve görüş ve önerilerini dile getirmiştir. Türkiye gazeteciler federasyonunun seçim toplantısına genel sekreterimiz Burhan Akyıldırım ile birlikte katıldık. Kars’ımıza gelen çeşitli gazete yazarlarıyla, Kars’ımızı ve Kars basınını tanıttı. Belediyemizin Azerbaycan seyahatine katıldım, Gence’de valilik ve üniversitede birere konuşma yaptım. Cemiyetimizin yönetim kurulu üyeleri gerektiği yerlerde görüşlerini dile getirerek Kars’ın sorunlarının giderilmesine katkıda bulundular. Haftada 1 gün de olsa yerel gazetelerimizi ziyaret ederek sorunlarını paylaşmaya çalıştım. Cemiyetimiz hiçbir kesimin siyasi görüşünde ve güdümünde olmamıştır. Tarafsızlığını korumuş, halkımızın ve devletimizin yanında olmuş Kars’a hizmet edenlere destek olmuştur. Vefat eden gazetecilerimizi de rahmetle anıyor, hepinize saygılarımı arz ediyorum” dedi.

Bu arada Önder Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ercüment Daşdelen, seçimde oy kullanmayacağını ve protesto ettiğini belirterek, “Gazeteci arkadaşlarımızın hakkını savunmayan bir cemiyet seçimini kabul etmiyorum. Arkadaşlar: Kapalı kapılar ardında hazırlanan bir listeyle de cemiyet olmaz. Sizlere karşı yapılan bir konu olduğu zaman cemiyetin yokluğundan kimse serzenişte bulunmasın. Şimdiden seçeceğiniz insandan söz alın. Hakkınızı ve hakkımızı savunsun. Sonradan gazeteci arkadaşlarımız dert yanmasınlar. Burasının, sadece seçim zamanı açılan bir cemiyet olduğu aşikardır. Bazen, basın toplantılarında; yatak yorgan sermeyin deniliyor? Kimsenin zaten yatak yorgan serdiği yok. Sıkıntılarımızı dile getirmeyelim mi? Susalım mı? Arkadaşlarımızın hakkını savunan bir cemiyet var mı Kars’ta. Merak ediyorum. Bu cemiyet, “Rica ederim” cemiyetinden başka bir cemiyet değil. Kimsenin toplantılarda yatak veya yorgan serdiği yok. Herkesin evi de var, barkı da var. Ama sorunlarımızı anlatmak yatak yorgan sermekse takdir sizlerindir” şeklinde konuştu.

Daşdelen’le birlikte toplantıya katılıp imza atan fakat oy kullanmayan 2 gazeteci de protesto ederek salondan ayrıldı.

KARS KUZEYDOĞU GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİM VE DENETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

YÖNETİM KURULU:

1-Yücel Sezer (Başkan)

2-Hikmet Karabulak (2. Başkan)

3-Burhan Akyıldırım (Genel sekreter)

4-A. Erbil Hüryurt (Üye)

5-Özgür Tuğrul (Muhasip)

YÖNETİM KURULU YEDEK:

1-Gümüşpala Kortağ

2-Bedir Altunok

3-Orhan Alcanoğlu

4-Aydın Deniz

5-Turgay Kaya

DENETLEME KURULU ASIL:

1-Didem Tanyılmaz

2-Kübra Köksal Hüryurt

3-Nalan Parıltı

DENETLEME KURULU YEDEK:

1-Murat Taşdemirci

2-Volkan Karabağ

3-Çetin Özbaş

KARS KUZEYDOĞU GAZETECİLER DERNEĞİ BAŞKANI YÜCEL SEZER’İN ÖZGEÇMİŞİ:

15 yıldır Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını yürüten Yücel Sezer, öğretmen kökenli olup, 1966 yılında “Duvar Gazetesi” çıkarmakla gazeteciliğe gönül verdi. Sezer, 1984 yılında Serhat Kars Gazetesi’nde köşe yazarlığı, 1985 yılında Cumhuriyet Gazetesi Kars Muhabirliği, 1987 yılında Serhat Kars Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğünü üstlendi. Halen devam ediyor. Çok sayıda makalesi bulunan Sezer, Cemiyet Başkanlığı sırasında, Yerel Gazetelerimizde de yazı dizileri ve makaleler yazdı. Azerbaycan ve Ermenistan devletlerinde olan darbe ve siyasi olaylar hakkında bilgi sahibi olan Sezer, çeşitli tarihlerde olan bu olayların perde arkasını Cumhuriyet Gazetesinde yazarak Türkiye’ye duyurdu. Sezer, 15 yıldır Cemiyeti hiçbir kesimin, hiçbir siyasi görüşün güdümüne sokmamış, Kars’ın yararına çalışmış, Kars’a çalışanlara destek olmuştur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.