1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Güreş Eğitim Merkezleri Bölge Seçmeleri
Güreş Eğitim Merkezleri Bölge Seçmeleri

Güreş Eğitim Merkezleri Bölge Seçmeleri

16-19 Haziran 2011 tarihlerinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Daire Başkanlığının faaliyet programında yer alan Güreş Eğitim Merkezleri Bölge Seçmeleri başladı.

A+A-

Kars Kapalı Spor Salonunda yapılan güreş müsabakalarının ilk ayağına Kars Valisi Ahmet Kara, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’de 27 Güreş Eğitim Merkezi bulunuyor. Bu Eğitim Merkezlerine seçmeler için Batı Gurubu- Aydın, Güney Gurubu- Gaziantep, Kuzey Gurubu Samsun ve Doğu Gurubu- Kars olmak üzere 4 gurup merkezi ev sahipliği yapıyor.

Kars’ta 24 hakemin katıldığı müsabakalara 17 İl davet edildi. Ardahan, Artvin, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Rize, Trabzon ve Kars olmak üzere 9 ilin katıldığı ortaöğretim 7 ve 8. sınıftan oluşan toplam 118 sporcunun yer aldığı müsabakalarda başarıya ulaşan sporculara Güreş Eğitim Merkezlerinde yatılı imkanı sağlanacağı belirtildi.  

Yapılan müsabakalarda sporcuların başarı dereceleri yüzde 50 güreş, yüzde 40 dayanıklılık ve sürat ölçümü (kondisyon), yüzde 10’u ise mülakat üzerinden değerlendirilecektir. Yarışmalarda, başarı gösteren sporcular başarıları ve tercihleri doğrultusunda Artvin iline 10, Erzurum iline 17, Rize iline 3 ve Kars iline 10 sporcu olmak üzere 4 merkeze lise bitimine kadar yerleştirilerek eğitim ve spor hayatlarına devam edecekler.

Türk Güreşi’nin lokomotifi Güreş Eğitim Merkezleri Seçme Sınavları sporcuların üstün performansıyla çekişmeli anlara sahne olurken, takım hocalarının da sporcular kadar heyecanlı oldukları gözden kaçmadı.

Gençlik Spor Müdürlüğü Sporcu Eğitim Merkezleri Şube Müdürü İbrahim Gilan, “Katılan sporcular 11 sıklette yarışmakta ve bu sıkletlere 40 sporcu alınacaktır. Kars gurubunda 4 güreş eğitim merkezi var. Bunlar: Artvin- Yusufeli, Rize- İyidere, Erzurum ve Kars güreş eğitim merkezleridir. Katılan sporcuların hepsi birbirinden başarılı ve içlerinden en başarılı olanlar seçilecektir. Başarı gösteren sporcular tercihlerine göre ihtiyaç olan merkezlere yerleştirileceklerdir. Ben inanıyorum ki bu sporcular birçok kulüpte ve milli takımın gelecekteki yıldızları olacaklardır. Hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.