1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Güven’i sıkıntıya sokmak istemedim”
Güven’i sıkıntıya sokmak istemedim”

"Güven’i sıkıntıya sokmak istemedim”

DEP eski Milletvekili, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi Mahmut Alınak, romanıyla ilgili katıldığı NTV programında hakkında yapılan yorumlara açıklık getirdi.

A+A-

Alınak, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu hafta başında yeni çıkan Tarihin Çarmıhında “Güneş ülkesi” romanımı konuşmak üzere NTV’de Sayın Banu Güven’in programına çıkmıştım. Söz Kürt meselesine gelince, meselenin adının yanlış konulduğunu, bu eksikliğin çözümde bir engele dönüştüğünü söyledim. Sayın Güven konuşmamı istediyse de, ben fırsatçılık yapıp programın sınırlarını zorlamamak için meselenin gerçek adını ve çözüm projelerini dile getirmedim. Ne var ki, daha sonra internete düşen bazı yorumlarda yasal kaygılar nedeniyle düşüncelerimi ortaya koymaktan çekindiğim ile sürüldü. Yukarıda da belirttiğim gibi yasal kaygılar nedeniyle değil, Sayın Güven’i sıkıntıya sokmamak ve fırsatçılık yapmış olmamak için düşüncelerimi açıklamadım.” ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Gerçekle ilgisi olmayan bu yorumlar nedeniyle sorunun adı ve çözümü konusundaki düşüncelerimi açıklamak artık kaçınılmaz oldu. Bu akşam saat 8’de romanımı konuşmak için CNN TÜRK’de sayın Cüneyt Özdemir’in programına çıkacağım ve bu konudaki düşüncelerimi kamuoyuna sunacağım. Saygılarımla”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.