1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Güzellik salonlarına dikkat!
Güzellik salonlarına dikkat!

Güzellik salonlarına dikkat!

Kars İl Sağlık Müdürlüğü ve Kars Belediyesi yetkililerince, Kars’ta faaliyet gösteren 4 güzellik salonunda denetim yapıldı.

A+A-

Kars İl Sağlık Müdürlüğü ve Kars Belediyesi yetkililerince, Kars’ta faaliyet gösteren 4 güzellik salonunda yapılan denetimler sonucunda mevzuata aykırı lazer ve foto epilasyon uygulamaları tespit edilerek, eksiklikler ve yanlışlıklar hususunda salon sahiplerine uyarıda bulunuldu. Yetkililer, mevzuata aykırı işlemlerin devamı halinde Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. 

Güzellik salonlarındaki uygunsuz ve yanlış işlemler insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. Kullanımı yasak cihazların güzellik salonları tarafından pervasızca kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Türkiye genelinde görülen vaka sayısındaki artış ve tehlikenin giderek büyük bir boyut aldığını saptayan Sağlık Bakanlığı, 81 ilin Sağlık Müdürlüklerine genelge göndererek Belediyelerle koordineli olarak bu salonların denetlenmesi ve mevzuata aykırı işlemlerin yapıldığının tespiti halinde suç duyurusunda bulunulması hususunda gereğinin yapılmasını istemiştir. Bu bağlamda ilimiz yetkililerince halkımızın sağlığı göz önüne alınarak denetimler tamamlanmış ve gerekli önlemler adına önemli adımlar atılmıştır.  

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, güzellik salonlarında tıp fakültesi diploması olan bir kişi dahi çalışsa mezoterapi, akupunktur, lipoelektro gibi her türlü invazif girişimlerle tabip yetkisinde olan tıbbi işlemlerin güzellik salonlarında yapılamayacağını bildirdi. Ayrıca güzellik salonlarında beşeri tıbbi ürün ve hastaların tedavisine ilişkin tavsiyelerde bulunulamayacağını ekledi. 

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Sevinç, güzellik salonlarının bundan böyle kullandıkları makine ve ürünle ilgili kanıtlanmış etkileri dışında etki vadeden, tüketiciyi yanıltmaya yönelik reklam faaliyetinde bulunamayacaklarını ifade ederek, şunları söyledi: 

“Yönetmeliğin ilgili maddesinde belirtildiği gibi güzellik salonlarının reklam ve diğer tüm tanıtım faaliyetlerinde lazer epilasyon, lazer veya IPL ile akne, cilt yenileme, vasküler damar tedavisi, pigmentli lezyon tedavisi yapılır biçiminde tanımlar kullanılmayacak.” 

Güzellik salonu sahiplerini mevzuata uymaları ve insanların sağlığıyla oynamamaları konusunda uyaran Dr. Fahri Sevinç, “İşin ehli tarafından doktor gözetiminde yapılmayan epilasyon ve IPL uygulamaları ciddi zararlar vererek ciltte kalıcı yanık izleri bırakabilmektedir. Bu konuda güzellik salonlarının yanı sıra halkımızın da son derece dikkatli olması gerekiyor.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.