1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hacı Altun Çalkın 4-6 Yaş Kur’an Kursu açılış programı gerçekleştirildi
Hacı Altun Çalkın 4-6 Yaş Kur’an Kursu açılış programı gerçekleştirildi

Hacı Altun Çalkın 4-6 Yaş Kur’an Kursu açılış programı gerçekleştirildi

AK Parti Kars Milletvekili Hayırsever Adem Çalkın ve kardeşi İş İnsanı Hayırsever Harun Çalkın tarafından anneleri Hacı Altun Çalkın adına yaptırarak Kars Müftülüğü’ne bağışlamış oldukları 4-6 Yaş Kur’an Kursu açılış programı gerçekleştirildi.

A+A-

Açılış programına Kars Valisi Ziya Polat, Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, İş İnsanı Harun Çalkın, muhterem anne Hacı Altun Çalkın, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Emniyet Müdürü M.Ömür Saka, Jandarma Alay Komutanı F. Cemal Kiper, Ak Parti Kars İl Başkanı Muammer Sancar, partililer, kurum müdürleri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sultan Alparslan Camii Müezzin-Kayyımı Habip Kırcı’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program açılış konuşmasıyla devam etti.

Açılış konuşmalarını yapan İl Müftüsü Hamza Bayram: " Hacı Altun Çalkın 4-6 Yaş Kur'an Kursu açılışı için bir araya geldik. Bu kursumuzda vatanını seven, Rabbini, Peygamberini bilen, insanlığa faydalı nice yavrularımız yetişecek inşallah. Başta Sayın Valimiz olmak üzere Kars Milletvekilimize ve tüm emeği geçenlere gönülden teşekkür ediyorum. 4-6 yaş Kur’an Kursumuz hayırlı ve mübarek olsun " dedi.

Kars Valisi Ziya Polat:  “Çocuklarımızın maddi ve manevi açıdan ailelerine, ülkemize ve milletimize hayırlı birer evlat olarak yetiştirilmelerine katkısı olan önemli yerlerin açılışını gerçekleştiriyoruz. Gelecekte önemli görevlere atanacak çocuklarımızın bu günden milli ve manevi değerlerine bağlı ve inançlı birer birey olarak yetişmeleri bu sıralardan geçmektedir. 4-6 yaş Kur'an Kurslarında çocuklara temel dini bilgilerin yanı sıra vatan, millet, ezan ve bayrak sevgisi öğretiliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diyerek sözlerini tamamladı.

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın şunları belirtti : “Bugün farklı bir duyguyla karşınızdayım. Hem bir hayırsever annenin, babanın evladı olarak hem de Allah'ın bu senalar olsun bugün sizlerin de milletvekili olarak burada annemin adına yaptırmış olduğumuz 4-6 yaş Kur'an kursunu açmak için bir aradayız. Bugün milli manevi duygularımızı en iyi şekilde yaşıyoruz. Bazı milletler için dillerini konuşmak yasakken şimdi televizyonlarda Kürtçe konuşuluyor, Kürtçe yayın yapılıyor. Bu özgürlüklerin hepsini veren Tayyip Erdoğan'dır. Biz ona teşekkür edeceğiz, etmek zorundayız, Allah razı olsun ondan. Allah, nasıl bir duygu, bir güç, bir kalp ve bir iman vermiş Gazzeli çocuklara? Gazzeli Müslümanlara nasıl bir iman vermiş ki? ölümü korkutuyorlar. İsrail'in yüreği titrerken onların yüreklerinde zerre kadar bir titremeyi göremiyorsunuz. İşte hakiki iman bu. Allah ecdadımıza rahmet eylesin, Kurtuluş Savaşı'mızı verenlere Allah rahmet eylesin. Demek ki o gün aynı imanla bu topraklar kurtuldu, bu vatan kurtuldu ve inşallah dua ediyoruz, kıyamete kadar Türkiye'miz inşallah yaşasın, Türkiye Cumhuriyeti'miz ilelebet payidar olsun, Rabbim devletimizi güçlü kılsın. İnşallah İslam'ın sancaktarlığını tekrar Türkiye Cumhuriyeti'ne, bu millete nasip etsin diye bu Kur'an kursunun açılışında öyle dua ediyorum. Çünkü biz adil, necip ve büyük bir milletiz. Bu millet tek bir millettir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği bu milletin içerisinde 85 milyonun tamamı vardır. Biz tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan bilinciyle bütün İslam Dünyasına, bütün dünyaya hizmet edebilecek bir milletiz. Rabbim inşallah tekrar İslam'ın sancaktarlığını bize nasip eder diye dua ediyorum.”

Program Hayırsevere takdim edilen teşekkürün akabinde Müftü Bayram tarafından yapılan duayla birlikte kurdele kesimiyle sona erdi.

a11-037.jpga22-027.jpg46023.jpg

kk-004.jpg

a1gghgf.jpga2hgfhgf.jpga3hjgjh.jpga4gdfgd.jpga5gdgd-001.jpga6hgfdd.jpga7fhgf.jpga8jgjgh.jpga9jhgjh.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.