1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hayat boyu öğrenme toplantısı
Hayat boyu öğrenme toplantısı

Hayat boyu öğrenme toplantısı

Erzurum’da gerçekleştirilen “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenme Politikalarının Tanıtımı” toplantısına Kars sivil toplum örgütlerini temsilen Eğitim-Bir Sen Kars Şubesi adına Mali Sekreter Ali Cengiz Birdal katıldı.

A+A-

2 gün süren programda Hayat Boyu Öğrenme ile ilgili mevcut politika ve mevzuatın gözden geçirildi. Hayat Boyu Öğrenme sistemi içerisinde yer alan illerdeki kişi ve kurumların bir araya gelerek deneyimlerini paylaşmaları ve Hayat Boyu Öğrenme fırsatlarının ulusal ve bölgesel olarak tartışılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya, 12 ilden 250 kişiye yakın kişi katıldı.

Eğitim- Bir Sen Kars Şubesi adına Mali Sekreter Ali Cengiz Birdal toplantıda 12 ili temsilen bir sunum gerçekleştirdi.

Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi’nin amacı; her tür öğrenmeye değer vermek üzere tasarlanmış bir sistem kapsamında, istihdam fırsatlarının artırılması için bireylerin eğitime erişimlerinin desteklenmesi, AB uygulamaları doğrultusunda Hayat Boyu Öğrenme perspektifleri temelinde bir kurumsal çerçeve ve kapasite oluşturulmasını amaçlayan proje ile Türkiye’ de %2,5 olan hayat boyu öğrenmeye katılım oranının 2023 yılına kadar %15’e çıkarılması hedefleniyor. Faaliyetleri Türkiye’de 12 NUTS II bölgesinde 43 ili kapsayan Proje, İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesindeki Şanlıurfa, Erzurum ve Kayseri bölgesel koordinasyon ofisleri aracılığıyla yürütülüyor. İlimiz de bu proje kapsamında pilot il olarak yer alıyor. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin de eş finansman sağladığı Projenin Bütçesi; 7.4 Milyon Avro, Operasyonun Genel Bütçesi ise 15 Milyon Avro.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.