1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hayvan Pazarı’nın Yapımına Başlandı
Hayvan Pazarı’nın Yapımına Başlandı

Hayvan Pazarı’nın Yapımına Başlandı

Kars Belediye Başkanlığı tarafından yapımına başlanan Modern Hayvan Pazarı’nın temeli atılarak çalışmalara hız verildi.

A+A-

Vali Hüseyin Atak Bulvarı Ardahan yolu üzerinde 57 bin 800 metrekare üzerinde yapımına başlanan “Modern Hayvan Pazarı” bölgeye hitap edecek şekilde yapılıyor.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Hayvancılık bölgesi olan Kars’ın günümüzün koşullarına uygun bir hayvan pazarına ihtiyacı olduğunu ve bunu göz önünde bulundurarak kente yakışır bir hayvan pazarı yapacaklarını söyledi.

Temeli atılarak yapımına başlanan Hayvan Pazarı’nda en ince ayrıntıyı düşündüklerini ifade eden Bozkuş; “Mevcut Hayvan Pazarı malumunuz günün koşullarına cevap veremiyordu. Bu doğrultuda genelde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızdan şikayetler alıyorduk. Bu şikayetleri değerlendirerek bugün temeli atılarak idari binalarının yapımına başladığımız modern ve Kars’a yakışır bir hayvan pazarı yapmak için düğmeye bastık” dedi.

Vali Hüseyin Atak Bulvarı üzerinde Yeni Otogar yanında bulunan mülkiyeti Belediye Başkanlığı’na ait olan yerin önce dolgu çalışmalarının yapıldığını, dolgu çalışmaları tamamlanan Hayvan Pazarı’nın tesislerinin yapımına başladıklarına dikkat çeken Bozkuş; “Seçim öncesi ne söz verdiysek onları yapıyoruz. Yol dedik yaptık, kanalizasyon dedik yaptık. Kaldırım dedik yaptık. 24 saat kesintisiz su dedik. İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nin yapımı hızla devam ediyor. Kentsel Dönüşüm Projesi dedik hayata geçirdik. Hayvan Pazarı dedik. Yapımına başladık. Merkezi hükümetimiz ve milletvekillerimizin destekleriyle AK Parti Hükümeti ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Kars’ta Dünya Projeleri hayata geçirildi. Biz Kars için, Karslılar için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. İnşallah belirlediğimiz tarihte Hayvan Pazarı’nın yapımında tamamlanarak halkımızın hizmetine girecek” diye konuştu.

Kars Belediyesi tarafından yapımına başlanan Modern Hayvan Pazarı 57 bin 800 metrekare alan üzerinde inşa edilecek.

Hayvan Pazar’ında idari bina, müşteri hizmet binası, lokanta, ilaç satış noktası, veteriner odası, kontrol ve güvenlik odası, kantar binası, sosyal tesis ve idari ofis binaları yer alacak.

Hayvan Pazarı 300 büyükbaş ve 2 bin küçükbaş hayvan kapasiteli olacak. Kars dışından gelecek tüccarlar için 3 adet kapalı ahır yapılacak.

Hayvan Pazarı’nda otopark, dezenfektasyon havuzu ve hayvanların iniş çıkışlarını sağlamak için rampa alanları yer alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.