1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP Kars'ta da yas ilan etti
HDP Kars'ta da yas ilan etti

HDP Kars'ta da yas ilan etti

HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli, Gaziantep ve Mardin’de yaşanan kazalardan dolayı partisinin merkez yürütme kurulunca alınan karar gereği yas ilan edildiğini söyledi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın, Gaziantep ve Mardin’in Derik ilçesinde 20 Ağustos günü meydana gelen feci trafik kazaları sonucu, 37 kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle bugün Kars’ta gerçekleştirilmesi planlanan halk buluşması iptal edildi.

HDP Kars İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında kazada hayatını kaybeden ve ağır yaralanan vatandaşlar nedeniyle, partilerinin merkez yürütme kurulunca yas ilan edilmiş olduğu belirtildi.

Parti binası önünden düzenlenen basın açıklamasına HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli, Kars Belediyesi eski Meclis Üyesi Şevin Alaca, parti yönetimi ve vatandaşlar katıldı. Başkan Anli, yaptığı basın açıklamasında, bu süre içerisinde HDP’de yapılması planlanan bütün eylemler ile halk buluşmaları ve müzikli etkinliklerin ertelendiğini söyledi.

Kazaların gerçekleştiği her iki nokta da sayısızca ihmal bulunmakta olduğunu da açıklamasında belirten Başkan Anli, “Gaziantep ve Mardin/Derik’te 20 Ağustos günü meydana gelen feci trafik kazaları sonucu 37 yurttaşımız yaşamını yitirirken, onlarca yurttaşımız da ağır yaralanmıştır. Kazada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Kazaların gerçekleştiği her iki nokta da sayısızca ihmal bulunmaktadır. İhmaller zincirinin açığa çıkartılıp kamuoyu vicdanının rahatlatılması gerekmektedir. Meydana gelen elim kazalardan dolayı partimizin merkez yürütme kurulunca yas ilan edilmiş olup, bu süre içerisinde partimizde yapılması planlanan bütün eylemler ile halk buluşmaları ve müzikli etkinlikler ertelenmiştir.” dedi.

Sancar’ın programının ileri bir tarihe ertelendiğini de ifade eden Başkan Anli, “Bu vesile ile Eş genel başkanımız Sayın Mithat Sancar ve beraberindeki milletvekillerimizle bugün saat 12:00' de Kars'ta, bu alanda Halkımızla buluşma gerçekleştirmeyi planlanırken, ne yazık ki bu üzücü olaydan dolayı partimizin aldığı karar doğrultusunda ertelenmiştir. Yeni etkinlik tarihi ile ilgili yapılacak program kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu vesile ile tekrardan halkımıza başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” ifadesini kullandı.

kars-hdp-yas-ilan-etti-(1).jpgkars-hdp-yas-ilan-etti-(2).jpgkars-hdp-yas-ilan-etti-(3).jpgkars-hdp-yas-ilan-etti-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.