1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hediyelik Eşya İmalatı Artıyor
Hediyelik Eşya İmalatı Artıyor

Hediyelik Eşya İmalatı Artıyor

Kars’ın tarihi eserlerinin minyatürleri hediyelik eşya olarak standlarda yerini alacak.

A+A-

Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programının Desteği Kültür Ve Turizm Bakanlığı ile Kars Belediyesinin desteklediği proje kapsamında Namık Kemal Toplum Merkezindeki atölyede Kars Kalesi, 12 Havariler Kilisesi, tarihi Taş Köprü, Evliya Camii ve Müren Kilisesinin camdan maketleri çoban heykeltraş Metin Doğru kartal tarafından itina ile polyesterden (camdan) maket olarak yapılıyor. 

Kars Belediyesinin desteği ile ilk adap ta 100 adet olarak yapılması planlanan tarihi eserlerin minyatürleri hafta sonu dahil olmak üzere çalışılarak tamamlanmaya çalışılıyor. 

Çoban Heykeltraş Metin Doğru Kartal çalışmalarını şöyle anlattı, “İlk adap ta 100 tane eserlerin mini maketlerini yapıyorum. Yaptığım çalışmaları yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra yurt içinden ve dışından gelen televizyon kanallarının da çekim yapıyorlar. Kars’ta böyle bir çalışmanın yapıldığını görünce hayretle karşılıyorlar ve yapılan çalışmalar hakkında da benden bilgi alıyorlar. Bu eserlerin hediyelik eşya olarak da yapılması teklifinde bulunuyorlardı. Ben de Kars Belediyesinin bir ferdi olarak ilimizi minyatür dalında da tanıtmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu çalışmaları daha ileri götürerek turizm dalında da yeni bir sektör haline getirmek ilimizi tanıtımında katkı olacağına inanıyorum. Birleşmiş Milletlerin de desteklediği proje kapsamında polyesterden yaptığım Kars’ın tarihi eserlerini mini minyatürlerini hızlı ve büyük bir özveri ile tamamlamaya çalışıyorum. Bana büyük destekleri olan Belediye Başkanımız Nevzat Bozkuş’a ve Valimiz Ahmet Kara’ya teşekkür ediyorum. Bu tarihi eserlerimizi hediyelik eşya ve biblo olarak çıkartıyoruz. Talep çok olduğu için bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum.“

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.