1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Helen Clark Kars’ı ziyaret edecek
Helen Clark Kars’ı ziyaret edecek

Helen Clark Kars’ı ziyaret edecek

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı ve Yeni Zelanda eski Başbakanı Helen Clark 10-14 Mart 2011 tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret edecek.

A+A-

Ziyareti kapsamında Ankara ve İstanbul’un yanı sıra 12 ve 13 Mart’ta Kars’ta da temaslarda bulunacak olan Helen Clark’a UNDP Başkan Yardımcısı Kori Udovicki, BM Türkiye Mukim Koordinatörü ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Shahid Najam ve Mukim Temsilci Yardımcısı Ulrika Richardson-Golinski de eşlik edecek.

Mart 2011, Kars - Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Helen Clark 10-14 Mart 2011 tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret edecek. Ziyareti kapsamında Ankara, İstanbul ve Kars’ta temaslarda bulunacak olan Helen Clark UNDP Başkan Yardımcısı Kori Udovicki, BM Türkiye Mukim Koordinatörü Shahid Najam ve Mukim Temsilci Yardımcısı Ulrika Richardson-Golinski ve BM Ortak Programı ekibi ile birlikte 12 Mart Cumartesi günü Kars’a gelecek.  

Ankara temasları kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile bir araya gelecek olan Helen Clark, İstanbul’da hem kadın girişimcilerle buluşacak hem de Türkiye’nin önde gelen sanayici ve işadamlarıyla görüşecek. UNDP’nin İstanbul’da kurulan Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi’nin açılışını da yapacak olan Helen Clark ayrıca UNDP’nin “Yoksulluğa Karşı İş Çözümleri” başlıklı bölgesel raporunu da ilk olarak İstanbul’da tanıtacak. Helen Clark, Ankara ve İstanbul’un ardından 12-13 Mart 2011 tarihlerinde ise Kars’a iki günlük bir ziyaret gerçekleştirecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği ve UNDP’nin yanı sıra UNESCO, UNICEF ve BM Dünya Turizm Örgütü ortaklığı ile Kars’ta yürütülen “Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar BM Ortak Programı” kapsamında Kars’a gelecek olan Helen Clark başkanlığındaki heyet, 12 Mart Cumartesi günü önce Kars Valiliği’ni ziyaret edecek. Clark, Valilik’te yapılacak görüşmenin ardından, 17 Ocak 2011’de hizmete açılan Kars Çocuk Müze Odası’nı ziyaret edecek. Clark burada Kars Müzesi ve Çocuk Müze Odası hakkında bilgi alacak ve çocuklara verilen müze eğitimini izleyecek.

Helen Clark daha sonra Kars Âşıklar Kültür Evi’nde BM Ortak Programı Hibe Programı’ndan yararlanan proje sahipleri ile bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında BM Ortak Programı Yöneticisi Neşe Çakır ve proje sahiplerinden bilgi alacak. Helen Clark, Kültür Evi’nde ayrıca Karslı Âşıkların performansını izleyecek.

BM heyeti 13 Mart Pazar sabahı ise Ani Antik Şehri’ni ziyaret edecek ve aynı gün öğleden sonra Kars’tan ayrılacak.

UNDP BAŞKANLIĞI NEDİR?

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanlığı, BM Genel Sekreteri tarafından öneriliyor ve Genel Kurul tarafından dört yıllık bir dönem için kabul ediliyor. Helen Clark’tan önce UNDP başkanlığını Ağustos 2005 - Şubat 2009 tarihleri arasında Kemal Derviş yürütmüştü.

HELEN CLARK KİMDİR?

Helen Clark, Nisan 2009’da UNDP başkanlığı görevine başlayarak organizasyonu yöneten ilk kadın unvanına sahip oldu. Clark aynı zamanda kalkınmayla ilgili çalışan tüm BM fonları, projeleri ve bağlı kuruluşların başkanlarından oluşan BM Kalkınma Grubu’nun da başkanlığını üstlendi. Helen Clark, UNDP’deki görevinden önce 1999-2008 yılları arasında dokuz yıl boyunca Yeni Zelanda’da başbakanlık görevini yürütmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.