1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Himmet Dede'nin Örnek Davranışı
Himmet Dedenin Örnek Davranışı

Himmet Dede'nin Örnek Davranışı

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Benli Ahmet köyünde yaşayan 70 yaşındaki Himmet Tatar, emekli maaşının yarısını Afrika'da açlık çeken insanlara gönderilmek üzere PTT'ye yatırdı.

A+A-

Selim ilçesine bağlı Benliahmet köyünde oturan 70 yaşındaki Himmet Tatar, Afrika'da ve özellikle Somali'de yaşayan kuraklık nedeniyle bölgedeki insanların açlık çektiğini, televizyonlardan izlediği bu drama kayıtsız kalamadığını belirterek, maaşının yarısını bağışladığını söyledi. Böyle güzel günde farklı güzellikte bir yardımlaşma örneğiyle karşılaştıklarını anlatan Tatar, ''Bu benim için çok önemlidir yardım etmek benim için çok büyük bir duygu hele ki bu Ramazan ayında. Bizler burada iftarlarımızı

çeşitli yiyecek ve içeceklerle karınlarımızı doyururken Afrika'da açlık çeken Müslüman kardeşlerimize acından ölmektedirler" dedi.

Dede Himmet Tatar, Afrika'da yaşanan açlık ve sefaletle ilgili başlatılan kampanyalara ilçedeki belediye başkanı, il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, din görevlileri ve muhtarların da katılmalarını istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.