1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hukuk Mahkemeleri Kanunu toplantısı
Hukuk Mahkemeleri Kanunu toplantısı

Hukuk Mahkemeleri Kanunu toplantısı

Türkiye Barolar Birliği’nin düzenlediği Hukuk Mahkemeleri Kanunu konulu tanıtım toplantısı Kars’ta yapıldı.

A+A-

İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer az sayıda avukatın katılımlarıyla gerçekleşti. Salonun büyük bölümünü de çevre illerden gelen avukatların doldurduğu da gözden kaçmadı.

Kars-Ardahan Baro Başkanı Cevdet Ucungan’ın açılış konuşması ile başlayan iki oturumla devam etti.

Hukuk Mahkemeleri Komisyon Başkanı ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez’in hukuk mahkemeleri kanununun (HMK) genel hükümlerinin değerlendirilmesi, HMK’nin dava çeşitleri, dava şartları ve ilk itirazlara ilişkin düzenlemelerinin değerlendirilmesi ve MHK’nin yazılı yargılama usulüne ilişkin düzenlemelerinin değerlendirilmesi ile seminerle birinci oturum tamamlandı.

İkinci oturumda avukatlara HMK’nin ispat ve delillere ilişkin düzenlemelerinin değerlendirilmesi, HMK’nin hüküm ve davaya son veren taraf işlemlerine ilişkin düzenlemelerinin değerlendirilmesi ve MHK’nin basit yargılama usulüne ilişkin düzenlemelerinin değerlendirilmesi HMK’nin yargılama giderleri ve adil yardıma ilişkin düzenlemelerinin değerlendirilmesi, HMK’nin çekişmesiz yargı ve geçici hukuki korumalara ilişkin düzenlemelerinin değerlendirilmesi Hukuk Mahkemeleri Komisyon üyesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Süha Tanrıver tarafından yapıldı.

Avukatlık mesleğine dair birçok detay hakkında konuşan panelistler mesleğe dair avukatlardan gelen soruları cevaplandırdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.