1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hürriyet Treni Yarın Kars’ta...
Hürriyet Treni Yarın Kars’ta...

Hürriyet Treni Yarın Kars’ta...

Hürriyet Hakkımızdır Treni, eğlenceleri, çocuk tiyatrosu, atölye çalışmaları, sergileri, seminerleri, eğitimleri, söyleşileri ve sürprizleri ile Kars’a şenlik getirecek.

A+A-

12 Haziran seçimleri öncesinde “Türkiye Ne İstiyor?” sorusuna yanıt arayacak olan Hürriyet Hakkımızdır Treni, 32 günde 25 şehre uğrayacak. 594 saatte 8054 kilometre yol kat edecek olan Hürriyet Hakkımızdır Treni 13 Mayıs Cuma günü Kars’ta olacak. Tren. eğlenceleri, çocuk tiyatrosu, atölye çalışmaları, sergileri, seminerleri, eğitimleri, söyleşileri ve sürprizleri ile Kars’a şenlik getirecek.

Bu yıl 3'üncü kez yola çıkacak olan Hürriyet Hakkımızdır Treni, 7 bölgede 25 şehri ziyaret ederek 12 Haziran seçimleri öncesinde "Türkiye Ne İstiyor?" sorusuna yanıt arıyor.

Hürriyet Gazetesi'nin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Hürriyet Hakkımızdır Treni, 10 Mayıs'ta Ankara'dan yola çıktı. 32 günde 594 saat yolculuk yapıp 8054 kilometre yol kat ettikten sonra 10 Haziran’da Haydarpaşa Garı’na ulaşacak olan tren 13 Mayıs Cuma Günü Kars’ta konaklayacak.

2008'de "insan hakları", 2009'da ise "çocuk hakları" temalı yolculuklar yapan Hürriyet Hakkımızdır Treni, bu yıl “Türkiye Ne İstiyor” temasıyla tüm Türkiye'ye 12 Haziran seçimlerinden sonra nelerin değişmesini istediğini soracak ve elde ettiği verileri her gün kamuoyuyla paylaşacak. Gittiği illerde yerel sorunları da Türkiye gündemine taşıyacak olan Hürriyet Hakkımızdır Treni, yolculuğun sonunda halkın taleplerini bir rapor halinde siyasi partilere ulaştıracak.

Hürriyet Hakkımızdır Treni ayrıca Kayseri'den Edirne'ye, Erzincan'dan Balıkesir'e, Samsun'dan Manisa'ya, Diyarbakır'dan İzmir'e, Tatvan'dan Uşak'a, Adana'dan Kars’a, içinden demiryolu geçen 25 şehre Hürriyet yazarlarının yanı sıra Türkiye'nin sorunlarına duyarlı aydınları ve gazetecileri taşıyacak. Yazar ve gazeteciler okurlarıyla bir araya gelerek sohbet edecek.

Dileyen herkese doğum gününde yayınlanan Hürriyet Gazetesi’nin 1. sayfasını da hediye edecek olan Hürriyet Hakkımızdır Treni eğlenceleri, çocuk tiyatrosu, atölye çalışmaları, sergileri, seminerleri, eğitimleri, söyleşileri ve sürprizleri ile gittiği kentlere hayat katacak.

ÇOCUKLAR EĞLENİRKEN ÖĞRENECEK

Hürriyet Hakkımızdır Treni önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da çocuklara eğlence vaad ediyor. Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu, her durakta "Nasreddin-İnadın Sonu" adlı çocuk oyununu sahneleyecek.

Tren müziklerini yapacak olan Zil Zurna Perküsyon Grubu çocuklarla beden perküsyonu atölye çalışmaları gerçekleştirecek.

1995’ten bugüne yüz binlerce çocuğa eğitim desteği sağlayan ve geleceğe umutla bakmaları için çalışan, eğitim alanında Türkiye’nin en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), her durakta “çocuklarla haklar atölyesi” düzenleyerek hakları konusunda bilgilendirecek. TEGV ayrıca gerçekleştireceği sanat çalışmaları ile çocukların eğlenerek öğrenmelerini sağlayacak.  

DASK'TAN DEPREM SİMÜLASYON VAGONU

DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu), bu yıl da Hürriyet Hakkımızdır Treni proje ortakları arasında. DASK, topraklarının yüzde 96'sı deprem kuşağı içinde yer alan ve nüfusunun yüzde 98'i afet bölgelerinde yaşayan Türkiye'de deprem gerçeğine dikkat çekmek ve deprem eğitimleri gerçekleştirmek amacıyla "deprem simülasyon vagonu" kuracak. Bu vagonda gerçekleştirilecek deprem simülasyonları ve eğitimlerle halkın, özellikle de çocukların depreme karşı bilinçlendirilmesi sağlanacak.

FUTBOL ÇOCUKLARLA BULUŞACAK

Türkiye Futbol Federasyonu ilk kez bu yıl “HERKESiçinFUTBOL” (HiF) programı ile tren projesinin ortakları arasında yer alacak. Hangi koşulda olursa olsun Türkiye'nin tüm bölgelerinde daha fazla bireyin futbol oynaması için çalışan Türkiye Futbol Federasyonu, Hürriyet Hakkımızdır Treni’yle futbolu Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklarla buluşturacak. Her peronda kurulacak beceri parkurunda yarışmalar düzenlenecek ve kazananlara çeşitli hediyeler verilecek. Trenle birlikte “HERKESiçinFUTBOL” fotoğraf yarışması sergisi de futbolseverlerle buluşacak. Ayrıca trenin durduğu her şehirde sürpriz bir HiF aktivitesi ve özel konuklar olacak.

MUHTARLAR AİLE İÇİ ŞİDDETE KARŞI EĞİTİLECEK

Hürriyet Gazetesi’nin Aile İçi Şiddete Son! Kampanyası çerçevesinde yedi yıldır yapılmakta olan eğitim çalışmaları bu kez muhtarlarla gerçekleştirilecek.

25 şehirde muhtarlarla bir araya gelecek olan Aile İçi Şiddete Son! Kampanyası uzmanları, aile içi şiddetin yalnızca bir “aile meselesi” olmadığı gerçeğini anlatarak şiddete maruz kalanlara nasıl destek olunacağı konusunda bilgi verecek.

Ayrıca kadınların yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için ünlü erkeklerin yer aldığı ve Hürriyet 2011 Yeni yıl ekinde yayınlanan fotoğraflardan oluşan "Zordur Kadın Olmak" sergisi de her kentte izleyiciyle buluşacak.

BARIŞ KARİKATÜRLERİ DE TREN İLE YOLA ÇIKIYOR

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen “Barış Karikatürleri” adlı sergi Hürriyet Hakkımızdır Treni ile yola çıkacak.

“Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması”na bu güne kadar katılan 136 ülkeden 7300 sanatçının 60.000’i aşan eseri arasından seçilen 50 barış karikatürü tren duraklarında izleyiciyle buluşacak.  

HAKLI KADIN PLATFORMU DA TRENDE

Kadınların Meclis’te erkeklerle eşit şekilde temsil edilmesi, şiddetin her türlüsünden korunması, kadın istihdamının artırılması, toplumsal cinsiyet eşitliği için gereken adımların atılmasını sağlamak amacıyla kurulan Haklı Kadın Platformu da Hürriyet Hakkımızdır Treni ile 25 şehri gezecek.

Kadınların siyasette ve her türlü kamusal alanda eşit temsilinin sağlanmasına ilişkin taleplerini kamuoyuyla paylaşacak olan Haklı Kadın Platformu, siyasi partilerin kadın milletvekili adayları, kadın eşitliğini savunan sivil toplum örgütleriyle buluşacak. Ayrıca her durakta "Türkiye'nin Kadın Erkek Eşitliği Karnesi"ni anlatan bir de sergi açılacak.

CNN TÜRK SEÇİMİN NABZINI TUTACAK

Hürriyet Hakkımızdır Treni 2008'de yola çıkarken CNN TÜRK'ün projede Hürriyet'le beraber yer alması 'olmazsa olmaz'dı. Bu yıl da CNN TÜRK'ün bu projede yer almasının hem trenin durduğu istasyonlarda yaklaşan seçimlerle ilgili halkı bilgilendirmek, hem de durulan noktalarda seçimin nabzını tumak gibi iki önemli nedeni var.   Yani Hürriyet Hakkımızdır treninde yer almak CNN TÜRK için bir sosyal sorumluluk. CNN TÜRK, trenle Türkiye'yi adım adım dolaşacak ve özel seçim yayınlarıyla 12 Haziran seçimlerinin nabzını tutacak.

HÜRRİYET HAKKIMIZDIR TRENİ NERELERE GİDİYOR?

10 Mayıs'ta Ankara Garı'ndan yola çıkacak Hürriyet Hakkımızdır Treni sırasıyla Kayseri, Erzincan, Kars, Sivas, Samsun, Amasya, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Muş, Tatvan, Adana, Mersin, Konya, Afyon, Uşak, İzmir, Manisa, Balıkesir ve Eskişehir'de konaklayacak. Tren 6 Haziran'da Avrupa yakasına geçecek ve Kırklareli ile Edirne'ye gidecek. Hürriyet Hakkımızdır Treni ,yolculuğunu 10 Haziran'da İstanbul'da noktalayacak.  

Doğan Haber Ajansı (DHA) tren duraklarından ulusal ve yerel medyaya haber geçerek, CNN Türk özel yayınlar yaparak, Pegasus Havayolları ise trenin sürekli yolcuları dışındaki konukları Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırarak Hürriyet Hakkımızdır Treni'ne destek olacak. 

Hürriyet Hakkımızdır Treni'nin yolculuğu an ben an hürriyettreni.org sitesi ile facebook.com/hurriyettreni ve twitter.com/hurriyettreni adreslerinden izlenebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.