1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Huzurun Başkenti : Kars
Huzurun Başkenti : Kars

Huzurun Başkenti : Kars

Türkiye’nin en huzurlu illerinin başında yer alan Kars, Emniyet teşkilatının üstün gayreti ve vatandaşların sağduyusuyla bu anlamda adından daha çok bahsettireceğe benziyor.

A+A-

Kars’taki huzur ortamıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, “Her zaman olduğu gibi asayiş sıkıntımız yok. Yaşadığımız ciddi bir hırsızlık olayımız yok. Çok ciddi bir asayiş bozucu şu ana kadar öyle bir faaliyetler yok. Ama ileriki günlerde olur mu bugünden bunu söylemek mümkün değil. Ama şu anda Kars çok huzurlu bir kent.” dedi.

VATANDAŞLARIN HASSASİYETİ ARTTI

Huzur ortamında vatandaşlara önemli görevler düştüğünü ve Karslıların da bu konuda büyük hassasiyet gösterdiklerini belirten Zeybek, “Vatandaşımızın hassasiyeti artmıştır bu konuda. 155’e ya da meyil yoluyla ya da diğer elektrik posta yoluyla sürekli ihbarlarda artış gözlüyoruz. Bunu vatandaşlarımızın güvenlik hizmetine doğrudan katılmak ve yönlendirmek anlamında çok büyük katkısı olduğunu değerlendiriyoruz. Bu bir realitedir. Dünyanın her yerinde böyledir. Gelişmiş ülkelerde bazı insanlar emekli olmuştur evinin penceresinden bakar bir olumsuzluk gördüğünde polis merkezini arar bilgi verir. Çünkü onlarında işini kolaylaştırıyor. Önleyici hizmetlerin yönlenmesini de sağlamış oluyor. Bizim bir de vatandaş polis akademisi projemiz vardı. Hedeflerimizden biri de buydu. Vatandaş bize kolay ulaşabilsin. Vatandaşla diyalog kurabilen en önemli hedeflerimizden birisi buydu. Halkına daha yakın polis, polisine daha yakın halk idealinden hareket ettik. Ben çok da başarılı olduğunu düşünüyorum. Şimdi yaz dönemi tatiline girdik. O projeyi yönlendiren arkadaşımızın da bu sene ataması çıktı. Ama devlette devamlılık esastır. O proje olduğu için devam edecek.” diye konuştu.   

VATANDAŞLAR MÜDÜRLÜĞE GELİP HEM ŞİKAYETLERİNİ HEM DE MEMNUYETLERİNİ PAYLAŞIYORLAR

Polis-vatandaş işbirliğinin sürekli arttığını ve bundan son derece memnun kaldığını da ifade eden Zeybek, “Vatandaşlarımız, kimi zaman buraya gelen turistlerimiz olumsuzlukları da söylüyorlar. Mesela gördük diyorlar gece saat 12’de, 11’de hanımlar bu memlekette yalnız başına gezebiliyor. Dolaşabiliyor. Ne mutlu diyorlar. Bunun teşekkürünü eden insanlarda oluyor. Bu sadece polisin başarısı değil, burada yaşayan insanlarımızın medeniyetleriyle alakalıdır. Onların kent yaşamına olan uyumlarıyla alakalı bir konu. Bu plaka tanıma sisteminden dolayı haciz, çalıntı araçlar sürekli anons ediliyor. Orada 3 personelimiz sadece kameraları izliyor. Haber merkezinde çalışan personelimiz ayrı. Teknik personelimiz de ayrı ama sadece mobese görüntülerini izleyen 3 personelimiz var. Bende zaman zaman izliyorum. Herhangi birine hemen yoğunlaşıp onu izleyebiliyoruz. Kendi ekiplerimizi de buradan görebiliyoruz. Personelimiz ne yapıyor ya da personel intikal etmeden olayı daha önceden görebiliyorsunuz.” şeklinde konuştu.

MABESELER TAKİPTE

Kent geneline kurulan Mobese sisteminin faydasından da söz eden Zeybek, şunları söyledi:

“Daha önce kurulduğu şekliyle sayıda bir artış olmadı ancak, diğer teknolojileri devreye sokarak mobesenin kamera sayısını arttırmayı planlıyoruz. Diğer kameralarımız da aslında bizim mobese merkezinde izleniyor. Hem karakolda izleniyor hem de bir ucu onların mobese merkezinde. Orada da izleniyor, kayda alınıyor. Böyle bir avantajımızı da var. çeşitli birimlerimizdeki kamera sayımız eskisi gibi değil, çok daha fazla. Şehir büyüyor. Ya da şehrin yeni yerleşim alanları değişiyor. Oralara da yönelik mobesenin uçlarının gitmesini, yeni kameraların kurulmasını hedefliyoruz. Deniyoruz, zaman zaman ölçüyoruz. Tatbikat yapıyoruz. Tatbikata da gerek kalmıyor. Kendimiz de izliyoruz. Bazen de o kadar hızlı hareket ediyor ki mesela şehir merkezinde diğer kamu görevlisi arkadaşlarla gece saat 10.00’da yürüyoruz, Kale otelin karşısında bir olay gördük 155’e telefon açtık telefonu daha kapatmadan 4 tane ekip aynı anda gelip sarıverdi orayı. Yani Kars’ta böyle bir güvende veriliyor vatandaşımıza. Yeter ki polis haberdar olsun bir şekilde polise intikal etsin. Yeter ki vatandaşımız bizden yardım talep etsin. Biz zaten bunun için buradayız. Vatandaşımıza hizmet için buradayız. İnşallah Kars’ın altyapısı hem sinyalizasyon hem de ulaşım anlamında bitince çok düzgün bir trafik akışımız olacak.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.